AlertPAY > AlertPAY Cikkek > AlertPAY Leírás

AlertPAY Leírás

A PayPal után az AlertPAY talán az egyik legnépszerűbb internetes fizetési lehetőség és a második legnagyobb online pénz transzfer szolgáltató jelenleg a világhálón. A cég 2004-ben alakult Kanadában (Quebec) és azóta dinamikus fejlődésben tör előre és próbál minél nagyobb piacot teremteni más hasonló vállalatok mellet. Az AlertPAY mára már több mint 2 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, 206 országban nyújtja szolgáltatásait és mintegy 22 valuta fajtát támogat.

Az Internet fejlődése során egyre nagyobb szükség volt egy olyan fizetési módszerre, amely biztonságot, gyorsaságot és kényelmet nyújtott. Az online áruházak tömeges megjelenésével a fizetést sikerült megoldani úgy, hogy egy biztonságos csatornán keresztül a vásárló közvetlenül megadta a bankkártya számát az adott weboldalnak (pl. webshopnak), mely kapcsolatban állt egy normál bankkal és a rendszer levonta a megfelelő összeget. Ezzel a pénzes tranzakciók ugyan jelentősen felgyorsultak, de az emberek még mindig féltek kiadni kártya számukat és titkos kódjukat egy “ismeretlen” weboldalnak. Ekkor született az az ötlet, hogy először regisztráljuk be magunkat (egy egyedi e-mail cím segítségével) egy “szuper biztos” helyre (pl. PayPal, AlertPAY, MoneyBookers, NETeller stb.), mely(ek) biztos háttérrel rendelkező vállalat(ok) tulajdonában van(ak) és ide adjuk meg egyszer a számla adatainkat és egyéb szükséges személyes információt magunkról. Ők pedig garantálják és szavatolják a pénz küldési és fogadási biztonságunkat, valamint kezelik ki- és befizetéses tranzakcióinkat. Ebben az esetben az említett vállalatok (pl. PayPal, AlertPAY, MoneyBookers, NETeller stb.) köztes szerepet töltenek be a pl. webshop és bankunk közt. Egy általános “hiba” a legtöbb AlertPAY leírás oldalon, hogy az AlertPAY-t elektronikus banknak nevezik, pedig nem bank! Inkább amolyan biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”.

Az internetes fizetés könnyebb megértése érdekében 2 bemutató videót is készítettünk az AlertPAY leírás előtt. Egyik a “hagyományos” bankkártyás vásárlást mutatja be, ahol vásárláskor sajnos ki kell adnunk a bankkártyánk adatait. Ilyenkor a fizetést ún. Fizetési Átjárók (Payment Gateways) segítségével dolgozzák fel és azonnal a kereskedő számlájára kerül a pénzünk. Tehát az illusztráció a következő:

 

 

A második videó egy kicsit az AlertPAY leírás “előmelegítésére” szolgál. Ha így közvetetten vásárolunk, akkor fizetéskor minden esetben úgynevezett Fizetési Feldolgozó (Payment Processor) segítségével átnavigál az oldal az AlertPAY számlánkra és ott erősítjük meg a vásárlást. Itt tárolják a személyes adatainkat, esetleg a bankkártya adatainkat is. Ilyen Fizetési Feldolgozó például maga az AlertPAY, PayPal, MoneyBookers stb. is. Ennek illusztrációja:

 

 

Tehát még egyszer: nekünk vásárláskor csak az AlertPAY regisztrációkor megadott e-mail címünket kell megadnunk az adott weboldalnak, mely elvezet jelen esetben az AlertPAY-es számlánkhoz, ahol megerősítjük a vásárlási összegünket és nyugtázzuk.  Ha pénzt fogadunk (küldenek nekünk) akkor pedig a küldőnek csak a mi AlertPAY-es regisztrált e-mail címünket kell tudnia és a küldésről pedig levélben figyelmeztetést kapunk. Fontos kiemelni, hogy mindig először az AlertPAY belső számlán történnek a tranzakciók! Azt, hogy innen tovább hogyan kerül a pénz a hazai saját bankszámlánkra, ill. fordítva, annak külön története és díjai vannak. Erről bővebben a következő AlertPAY pénzforgalom cikkben olvashatunk…

A weboldal elérhető az AlertPAY link alatt.

Oszd meg és Élvezd:
 • blogtercimlap
 • Linkter
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Live
 • MySpace
 • Technorati
 • Sphinn
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Share/Bookmark

AlertPAY AlertPAY Cikkek ,

 1. Még nincs hozzászólás