HotFile Feltöltés – LetöltésA File Letöltés - Feltöltés bevezető oldalban említett HotFile Corp-ot érdekes módon már 1997 legvégén bejegyezték (Panama City), de főleg az utóbbi időben lett felkapottabb. A tulaj nevéből azonban erősen orosz behatásra lehet következtetni. Ahogy említettük nekünk fizetnek pénzt azért, ha az általunk feltöltött file-okat letöltik. Pénzkeresés szempontjából nekünk most ez fontos. Egy táblázatban összefoglaltuk a letöltésekért kapható pénzt. A kifizetésről bizonylatunk is van a "kék i" ikonra kattintva!

Letöltések Kifizetési Bizonyíték
Számlatípusok 5-50 MB 50-100 MB 100-1000 MB
Copper 2$ 3$ 4$
Bronze 3$ 5$ 7$
Silver 5$ 7$ 10$
Gold 6$ 9$ 12$
Platinum 7$ 10$ 15$

A fenti árak 1000 letöltés után értendőek. Sajnos a HotFile változtatott a régi átalánydíjas fizetési rendszerén és "számla típusokat" vezetett be (copper, bronze, silver, gold, platinum). Ezek a számlatípusok attól attól függnek, hogy a letöltésekért hányan fizettek (prémium csomagra váltottak). Tehát pl. ha egy (vagy több) általunk feltöltött 700 MB-os filmet 1000-szer töltenek le és közben az ezeket a filmeket letöltők többsége prémium csomagra vált át (vagyis fizet érte), akkor 15$-t kapunk. Viszont ha 3MB-os képet/képeket töltenek le tőlünk 1000-szer és közben senki nem vált prémium letöltésre, akkor csak 2$-t kapunk.

A kifizetést minden hétfőn (15 óra körül) teljesítik a 15$ minimum összeg elérésekor, ha nem gyűlik össze, akkor természetesen tovább halmozódik az összeg. A file-ok lehetnek videók, képek, zenei és tulajdonképpen bármi, ami nem jogvédett és illegális stb.

A HotFile regisztráció nagyon egyszerű, tényleg kb. 1 perc alatt letudható (azóta magyarul is elérhető a felület - 2010 május). A regisztrációról készített videó itt:

A teljesség kedvéért az oldal régi regisztrációs felületét is meghagytuk összehasonlításképpen (teljes minőségben letölthető ERRŐL a linkről):

Az oldalra regisztrálhatunk a HotFile linken keresztül. Az adataink kitöltése során megadhatjuk a pénzkikérés módját, természetesen a legegyszerűbb, ha a PayPal online internetes számlát választjuk (lehetőség van emellett még WebMoney és EPassporte kiválasztására is). Mint említettük a pénzt automatikusan utalják rá, ha elértük a limitet. Regisztráció után tulajdonképpen rögtön kezdhetjük is a feltöltést.

NAGYON FONTOS!!! A HotFile változtatott a rendszerén a videón bemutatottak óta és a pénzkereseti lehetőséghez a következőket kell még REGISZTRÁCIÓ UTÁN tenni: a "Partnerprogram" menüpontban meg kell keresni a "Join Affiliate program" linket, melyen keresztül már megadható lesz a kifizetés. Ki kell választani a legördülő menüből hova történjen a kifizetés (pl. PayPal). és az ehhez tartozó számla email címet is be kell írni (Payment info), ahova majd utalják a pénzt online. A "Felhasználási Feltételeket" érdemes átolvasni, majd mindenképp bepipálni az elfogadást. Legvégül a "Become Affiliate" gombbal aktiválható a a pénzkeresés.  Ezt ha nem teljesítjük, akkor NEM jár pénz a letöltések után!!!

Később is változtathatók a kifizetési adatok a "Fiókom -> Fiókom szerkesztése" almenüpontban, de a változtatáshoz mindig egy érvényesítő kódot kell kérvényezni.

A teljesség igénye nélkül lefordítottuk a gyakori kérdéseket és válaszokat (GYIK - FAQ) és a Felhasználási Feltételeket a linken. Érdemes őket átfutni, bár sokszor képtelenség leellenőrizniük, de az ördög tudjuk nem alszik!

Miután átfutottuk a HotFile-al kapcsolatos tudnivalókat, nézzük hogyan tudjuk feltölteni file-jainkat, majd megosztani azokat (teljes minőségben ERRŐL a linkről-sajnos még a régi felülettel):

Ennyire egyszerű! Most már csak látogatókat kell "szereznünk", hogy letöltsék a file-okat, ami után persze megkapjuk a pénzt (átlagban 1 dollárcentet 100 MB felett letöltésenként). Az már csak a saját leleményességünk múlik, hova illesztjük be a linkjeinket. Minél többen látogatnak egy adott témájú oldalt, annál többet fogunk keresni...

Itt is megemlítjük a dolgot miszerint: ajánlatos feliratkozni a jobb oldali sávban található hírlevelezésünkre, mert pl. a kifizetésekről küldünk ki levelet, így a feliratkozottak rögtön értesülhetnek, hogy az oldal még mindig fizet, megbízható és ennek következtében továbbra is érdemes energiát fektetni ezen pénzkeresési lehetőségbe, vagy szeretné újabb megbízható oldalakat leírásairól első kézből értesülni. Feliratkozásnál a "Keresztnév vagy Becenév" (esetleg felhasználónév) és a (valós) "Email" cím kitöltése kötelező, valamint legalább az "Egyéb" opció legyen kipipálva. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy távol áll tőlünk a kéretlen levelek küldése és az email címek kiadása! Aki úgy gondolja inkább hozzon létre egy külön levelezési címet (lehetőleg gmail) erre az esetre és azt használja. Ügyeljünk az email cím pontos beírására is! Másik lehetőség, hogy a hozzászólásokba ír valaki ezen szándékával kapcsolatban (érvényes email címmel), majd mi ezt nem publikáljuk, hanem felkeressük az illetőt.

Sok szerencsét hozzá!

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • Linkter
 • Google Bookmarks
 • Technorati
 • MySpace
 • YahooMyWeb
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Share/Bookmark
 1. június 11th, 2010 16:05-nél | #1

  Szia Kopek12!
  Tulajdonképpen minden “más által” szerzett zene jogvédett :) Feltéve, hogy fel nem tüntetik (engedélyezik), hogy szabad felhasználású… Pl. ha valaki bejelentést tesz a HotFile-nak, akkor is törölhetik…érdemes másolatokat készíteni és kerülni a “mesélő” file neveket :)

 2. kopek12
  június 12th, 2010 08:21-nél | #2

  akkor mit érdemes feltölteni???

 3. kopek12
  június 12th, 2010 10:25-nél | #3

  és mit jelent az hogy mesélő??? lécci segits mert már kikászültem hogy folyamatosan törlik az albumaimat:@

 4. romi
  június 13th, 2010 22:08-nél | #4

  Hogyan tudnám megváltoztatni hogy ne automatikussan vonja le a pénzt havonta.Vagy hogy tudok leiratkozni a hotfile oldalrol.

 5. no_card
  június 16th, 2010 23:03-nél | #5

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy a hotfile-hoz lehet-e úgy létrehozni

  paypal számlát, hogy nem adok meg bankkártyát a paypal-ban.

  Csak arra használnám a paypal-t, hogy a hotfile-lal pénzt gyűjtsek,

  és az így kapott összeggel meghosszabbítsam a hotfile account-om.

 6. no_card
  június 17th, 2010 09:35-nél | #6

  Nem tudom, minek van itt ez az oldal.
  Akárhányszor kérdezek, mindig törlik a hozzászólásomat.
  Pedig normális érdeklődő stílusban kérdezek.
  Nem sértettem meg senkit.

 7. június 23rd, 2010 21:28-nél | #7

  Változó ki mi tölt fel…filmek, zenék, programok, elektronikus könyvek stb. Sajnos a törlésveszély tényleg nagy probléma, elég 1 bejelentés és már törölhetik is :(
  Érdemes nem a file neveként használni az adott filmet/zenét stb. magában a HotFile-ban, inkább csak a link nevében, mikor már kikerül egy weboldalra.

 8. június 23rd, 2010 21:39-nél | #8

  Szia Romi!
  Úgy érted, hogy előfizettél a premium-ra és annak az automatikus levonását szeretnéd megszüntetni? Két lehetőség is van: magában a PayPal-ban tiltod le, hogy az adott kereskedő ne tudjon tovább levonni (Profile -> Pay List). Persze ez csak PayPal fizetésnél érvényes. A másik lehetőség, a HotFile-on keresztül (Contact -> How do I cancel my Hotfile subscription?), majd “click here” linken keresztül….

 9. június 23rd, 2010 21:54-nél | #9

  Szia No_card!
  Igyekszünk azért válaszolni, és a törlés véletlen is bekövetkezhet. Sajnos sokan spammelnek. De lehet, hogy még nem lett elfogadva a hozzászólás és olyankor egyszerűen “eltűnik” a beírás pillanatában…jóváhagyás után fog megjelenni.
  Kérdésedre a válasz: a PayPal-hoz alapvetően nem kötelező a bankkártya, a PayPal egyenlegedre tudsz fogadni ettől függetlenül pénzt, bizonyos korlátozással (view limits alatt megtekinthető). A vásárlás viszont érdekes téma, mivel alap esetben ahhoz sem kell bankkártya, DE egyes pénzfogadó PayPal-osok megkövetelhetik (biztonsági okokból), hogy a küldő rendelkezzen bankkártyával. A HotFile-ról sajnos nem tudjuk, hogy kéri-e a PayPal-hoz a bankkártyát. Ezt ki kell próbálni. Reméljük megosztod velünk is a tapasztalataidat…

 10. andris95
  június 24th, 2010 20:55-nél | #10

  Sziasztok!

  Nekem van egy nagyon nagy problémám: még kiskorú vagyok… :( Nincs bankszámlám… A szüleimét elkérni pedig nem szeretném.

  Nem lehet valahogy úgy megoldani, hogy leküldjék a csekket?

  Várom válaszotokat.

 11. Anonymouse
  június 26th, 2010 09:29-nél | #11

  Sziasztok, sajnos velem az történt, hogy bejelentés alapján törölték majdnem a feltöltéseim 90 százalékát.:(
  Ez persze benne van a pakliban, de az volna a kérdésem, tudtok arról valamit, hogy kiadja-adhatja-e a hotfile a feltöltök adatait?
  Amióta a rapidra rászálltak a jogvédök, meg az elmúlt hetek hazai trackerlefoglalásai után már nem tudhatja az ember…

 12. anonymouse
  június 27th, 2010 19:58-nél | #12

  Helló, nem tudom miért volt szükséges törölni a hozzászólásomat, szerintem semmi olyant nem írtam ami nem publikus, de mostanság elég kétes a helyzet, azért kérdeztem azt, amit. Mindenesetre köszönöm az eddig segítséget, sziasztok.

 13. Vittore
  június 30th, 2010 08:47-nél | #13

  Sziasztok!

  Valahol hallottam, hogy a Hotfile-nél leállították ezt a fizetéses dolgot, mert mindenki jogvédett dolgokat osztott meg. Ez igaz, vagy másik cég lenne a hírben? Csak mert most jönnék át Uploadingről ha még megy a Rapidshare.

 14. július 1st, 2010 22:50-nél | #14

  Szia Andris!
  Attól tartunk a csekkes megoldás nem fog menni :(

 15. július 1st, 2010 23:09-nél | #15

  Szia Anonymouse!
  Nem töröltük, csupán elbírálás listára került a hozzászólás :) Szerintünk nem adják ki az adatokat, csak ellenőrzik a bejelentett tartalmat majd aztán törlik, ha jogosnak találják a bejelentést…nem egyszerű ez eset az biztos…remélhetőleg kialakul egy jó és közös megoldás…sok helyen lehetett olvasni, hogy mi lenne, ha mondjuk a jogdíjakat beépítenék az internet díjakba, mint anno a CD/DVD lemezek esetén azok árába…mindkét félnek (letöltők/művészek) tulajdonképpen igaza van (internet szabadsága/szerzői jogok és bevételek)…vajon mi lesz a végső megoldás: állandó harc avagy mindkét oldal enged és nyerjen (?)

 16. július 2nd, 2010 23:44-nél | #16

  Szia Vittore!
  Szerencsére eddig minden héten fizettek, más sem igazán panaszkodott. Sajnos sok a bejelentés a jogvédett tartalmakkal szemben, így sok a törlés is.

 17. Attila
  július 22nd, 2010 16:15-nél | #17

  Szia!
  Olyan problémám lenne,amivel még nem találkoztam Hotfile tagságom óta:
  07.04-én Paypal-on keresztül befizettem a Prémium letöltésekhez szükséges valutát(35$) ami 6 hónapra érvényes.Ehhez képest 07.20-án, az ingyenes tagságba soroltak, s így iszonyú lassan tudok letölteni!Hová tünhetett a pénzem, s főleg a prémium tagságom, amelyet azelőtt meghosszabbítottam,s
  vissza is igazoltak?Megjegyzem engem a file-ok letöltése érdekel, s azért is fizetek mindig prémium tagság után, hogy korlálanul tölthessek le.

 18. Darvinat
  augusztus 7th, 2010 16:02-nél | #18

  Sziasztok,már rég óta tolom a hotfile-t már kb vagy 100$-t kifizetett,de még mindig nem tudtam rájönni hogy mi alapján mozog a rang mert igaz most 99%-os gold vagyok de ez általában le fel mászkál… Mi alapján rangsorol a hotfile?

 19. augusztus 12th, 2010 20:34-nél | #19

  Szia Attila!
  Meg kellene kérdezni a Hotfile Supportot mi lehet a probléma. Arra vigyázni kell, hogy ha egyszer valaki előfizetett, akkor automatikusan ismétlődőre lesz állítva a pénzlevonás a PayPal-ban (My preapproved payments). Azt meg kell szüntetni, ha nem akarod a következő levonást…

 20. augusztus 12th, 2010 22:00-nél | #20

  Szia Darvinat!
  Ha előfizetnek a letöltőid közül premium csomagra a HotFile-nál, akkor ugrik fel a százalék. A pontos számítási képlet természetesen nem ismert…

Hozzászólás oldalakhoz
1 ... 6 7 8
 1. Még nincsenek visszakövetések