Uploading Feltöltés – LetöltésFile Letöltés - Feltöltés bevezető oldalban említett Uploading.com -ot már 2003 elején bejegyezték. Ahogy említettük nekünk fizetnek pénzt azért, ha az általunk feltöltött file-okat letöltik. Pénzkeresés szempontjából nekünk most ez fontos. Az Uploading idő közben a HotFile-éhoz hasonló kifizetési stratégiára váltott: a pénzkeresési arányunk a saját és a letöltők aktivitásától és azok prémium tagság vásárlásától függ, ezért 4 státusz szintet hoztak létre (Light, Base, Power, Ultra). Ezeket a státusz szinteket minden héten kiszámolják. Induláskor "Base" státuszban leszünk és ez az aktivitástól függően változik remélhetőleg főleg felfele. Kb. 36 országból fogadják el a letöltéseket (Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Csehország, Dánia, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Finnország, Magyarország, Olaszország, Írország, Kuwait, Litvánia, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukránia, Egyesült Arab Emirátusok, Anglia, USA és Japán). Amúgy is érdemesebb megcélozni a nemzetközi porondot. A táblázatban a szintek az ország csoportokat jelentik. A kifizetésről bizonylatunk is van a "kék i" ikonra kattintva!

Kifizetési Bizonyíték 1000 file letöltésre
Státusz 1-10 Mb 10-50 Mb 50-100 Mb 100-250 Mb 250+ Mb
Light 1$ 2$ 3$ 4$ 5$
Base 2$ 4$ 6$ 8$ 10$
Power 3$ 8$ 9$ 12$ 15$
Ultra 4$ 10$ 12$ 16$ 20$

Ha file-jainkat, melyek mérete 1MB és 250+MB között van és 1000-ren letöltik, akkor a fenti összegekkel gazdagabbak leszünk (persze a státusztunktól függően is). A kifizetés 30$-tól van és ahogy eléri valaki, 7 napon belül kifizetik, de ezt úgy kell kikérni az Uploading számlánk alól. A file-ok lehetnek videók, képek, zenei és tulajdonképpen bármi, ami nem jogvédett és illegális stb.

A Uploading regisztráció nagyon egyszerű, tényleg kb. 1 perc alatt letudható. A regisztrációról készített videó itt (de teljes minőségben letölthető ERRŐL a linkről):

Az oldalra regisztrálhatunk a Uploading linken keresztül. Az adataink kitöltése során megadhatjuk a pénzkikérés módját, természetesen a legegyszerűbb, ha a PayPal online internetes számlát választjuk (lehetőség van emellett még AlertPay, WebMoney és EPassporte kiválasztására is). Mint említettük a pénzt NEM automatikusan utalják rá, ha elértük a limitet. Regisztráció után tulajdonképpen rögtön kezdhetjük is a feltöltést. A szabályok hasonlóak, mint HotFile esetén. Érdemes őket átfutni, bár sokszor képtelenség leellenőrizniük, de az ördög tudjuk nem alszik!

Miután átfutottuk a HotFile-al kapcsolatos tudnivalókat, nézzük hogyan tudjuk feltölteni file-jainkat, majd megosztani azokat (teljes minőségben ERRŐL a linkről):

Ennyire egyszerű! Most már csak látogatókat kell "szereznünk", hogy letöltsék a file-okat, ami után persze megkapjuk a pénzt (érdemes tehát az amerikai közönséget megcélozni, nemcsak a magasabb letöltésenkénti ár miatt, hanem a Prémium-váltásból eredő 20$ részesedés miatt is). Az már csak a saját leleményességünk múlik, hova illesztjük be a linkjeinket. Minél többen látogatnak egy adott témájú oldalt, annál többet fogunk keresni...

Személyes tapasztalatunk többnyire a már említett HotFile-al kapcsolatban van, hamar reagáltak minden kérésre és nem utolsó sorban biztosan fizetnek...viszont pl. a nemzetközi fórumokat böngészve az Uploading -ot volt ahol csalónak stitulálták, merthogy nem fizetett. Visszajelzések alapján itt volt aki bizonyította, hogy kifizették, de volt akit írta, hogy nem...a döntés rajtunk áll, mindenesetre az is megfontolandó, hogy nem igazán érdemes több file megosztóba beregisztrálni és népszerűsíteni a linkek által letölthető tartalmakat, mert ugye így a kereset megoszlik és külön-külön sokkal nehezebb elérni a kifizetési minimumokat...

Itt is megemlítjük a dolgot miszerint: ajánlatos feliratkozni a jobb oldali sávban található hírlevelezésünkre, mert pl. a kifizetésekről küldünk ki levelet, így a feliratkozottak rögtön értesülhetnek, hogy az oldal még mindig fizet, megbízható és ennek következtében továbbra is érdemes energiát fektetni ezen pénzkeresési lehetőségbe, vagy szeretné újabb megbízható oldalakat leírásairól első kézből értesülni. Feliratkozásnál a "Keresztnév vagy Becenév" (esetleg felhasználónév) és a (valós) "Email" cím kitöltése kötelező, valamint legalább az "Egyéb" opció legyen kipipálva. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy távol áll tőlünk a kéretlen levelek küldése és az email címek kiadása! Aki úgy gondolja inkább hozzon létre egy külön levelezési címet (lehetőleg gmail) erre az esetre és azt használja. Ügyeljünk az email cím pontos beírására is! Másik lehetőség, hogy a hozzászólásokba ír valaki ezen szándékával kapcsolatban (érvényes email címmel), majd mi ezt nem publikáljuk, hanem felkeressük az illetőt.

Sok szerencsét hozzá!

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • Linkter
 • Google Bookmarks
 • Technorati
 • MySpace
 • YahooMyWeb
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Share/Bookmark
 1. Csige János
  március 19th, 2010 23:25-nél | #1

  Tisztelt Segítők Tanácsadók!

  Szeretném megkérdezni, hogy milyen dolgokat lehet feltölteni, free programok lehetnek? És milyen filmeket, és egyéb dolgokat?
  Kell e valami pénzt befizetni, hogy így dolgozni tudjak?

  Egy kezdő a pályán.

 2. zsoltika
  március 28th, 2010 20:40-nél | #2

  Hello!
  Elvileg ez ugy megy, hogy gyorsnak kell lenned ahoz, hogy neked ez menyen mármint ha feltöltesz már valami olyat amit már 10 vagy 100 ember feltöltött akkor azt nem nézik meg annyian és az a kérdésem, hogy ti ezzel, hogy vagytok csak simán töltök fel vagy valahonann megvannak hamarabb a dolgok?

 3. március 29th, 2010 22:35-nél | #3

  Szia János!
  Az elején adtunk tanácsokat, de végül le kellett állítanunk a dolgot, sajnos rosszul sült el a dolog. A többiek helyzetét rontottuk ugyanis a konkrét tippekkel. Megértésedet köszönjük!

 4. március 29th, 2010 22:48-nél | #4

  Szia Zsoltika!
  Az információ pénz, aki előbb megszerez valamit, annak nagyobb az esélye a több bevételre is! Érdemes különlegességeket és extrém dolgokat is megosztani. Nagyon fontos a figyelem felkeltés, ezzel is ösztönözve a látogatókat a kattintásra…

 5. BBBB
  május 10th, 2010 16:49-nél | #5

  Nem az a fontos hogy mit töltesz fel és milyen gyorsan, ez már a következő fokozat. A legfontosabb az, hogy hova rakod ki a feltöltési linket, milyen nagy számú felhasználói bázissal rendelkezik az adott oldal ahova a linkeidet pakolod. Mert rakhatsz te fel olyat ami még nincs meg senkinek, ha olyan oldalra rakod a linket amit a kutya sem látogat.
  Aztán ha van egy adott oldal ami elég jól el van látva felhasználókkal akkor már jöhet a gyorsaság és friss dolgok felrakása, és annak meg is lesz az eredménye. És hogy ezeket a friss dolgokat te honnan szeded, na az egy másik témakör lenne.
  nekem annyi lenne a kérdésem, hogy rapidshare-ről az egész neten nem találtam olyan magyar nyelvű leírást, hogy ott hogy van a pénzkeresés, mint mondjuk itt le van írva az uploading meg hotfile, hogy mennyi letöltés mennyi pénz, 1000 letöltés mondjuk 4 dollár, meg kifizetés hogy van rapidon. Ebben nem tudtok segíteni?

 6. május 17th, 2010 22:36-nél | #6

  Szia BBBB!
  Először is köszönjük a tapasztalataid megosztását!
  A Rapidshare-rel kapcsolatban egyelőre nincs “pénzkereséses” tapasztalatunk. Szerintünk nem túl jó, ha egyszerre túl sok fel/le töltős és file-megosztós oldallal foglalkozik az ember.

 7. aaa
  június 21st, 2010 00:56-nél | #7

  Tiszteletem, elég régi a feltüntetett kifizetési bizonylat, kérlek próbáljatok meg utánajárni, hogy kifizetnek-e egyáltalán 2010-ben, vagy scam lett a dolog. Csak mert sok helyen olvasom és 50-50% , hogy fizet-e vagy nem. de payment proof meg ilyesmiket nem nagyon látok sehol, és a gyenge angoltudásom miatt a külföldi fórumokon sincsen sok szerencsém, kérlek segítsetek , mondjatok valami biztatót :)

 8. aaa
  június 22nd, 2010 16:41-nél | #8

  Ja a moderátornak csak így privába: legalább a hozzászólások engedélyezésére fordíthatna naponta 5 percet, így hátha más, adminon kívüli is tudna válaszolni :) köszönöm

 9. június 23rd, 2010 22:02-nél | #9

  Szia AAA!
  Teljesen igazad van, de mikor már túl sok mindenre kell az 5 perc, onnantól lesz nehezebb a dolog :) Azért próbálunk igyekezni a válaszokkal. Ja és emellett még spammelik az oldalt is rendesen :(
  Tehát a válasz: sajnos azóta nincs saját bizonylat és más sem küldött be, illetve nem jelzett vissza. Mi teljes mértékben a HotFile-ra álltunk rá, mivel annyi felé nehéz összpontosítani. Jelenleg 28.54$-on állunk, így remélhetőleg hamarosan elérjük a 30-as álomhatárt :) Ha ez meglesz, kikérjük PayPal-ra és akkor kirakjuk a bizonylatot, továbbá kiküldjük hírlevélben is!

 10. aaa
  június 24th, 2010 00:59-nél | #10

  Köszönöm a választ :)

 11. aaa
  június 24th, 2010 23:30-nél | #11

  Tiszteletem, kikértem az elsőt, ami biztos, az az, hogy nem instant a kifizetés eddig :) várok türelemmel és értesítelek titeket a részletekről

 12. július 1st, 2010 22:52-nél | #12

  Mi is kikértük 1-2 napja és kíváncsiak vagyunk. Az előzőt hamar utalták, de az már ugye régen is volt :) Reméljük a legjobbakat…mi is jelezzük, ha lesz valami fejlemény…

 13. július 12th, 2010 01:31-nél | #13

  Heuréka! Nekünk megjött a pénz! Igaz nem kapkodták el, de néhány nap múlva a PayPal-on csücsült a kikért összeg Uploading-éktól…
  Várjuk mások visszajelzését is! A bizonylatot kiraktuk!

Hozzászólás oldalakhoz
 1. Még nincsenek visszakövetések