ClickSia – PTC oldal

Az előzőekben ismertetett PTC Oldalak cikkben egy általános táblázatszerű áttekintést láthattunk a különböző működő és megbízható PTC oldalak tulajdonságairól (mennyit ér 1 kattintás, mennyi a minimum kifizetés, mikor van a kifizetés, naponta mennyit klikkelhetünk az adott oldalon és végül mire történik a kifizetés). Ezek közt a PTC oldalak közt szerepel a ClickSia, melyet most ezen cikk lapján bővebben is bemutatunk.

A ClickSia bevétele - akár csak a többi PTC oldal esetén is - a reklámozó cégektől származik. Ők befizetik a reklámozásra szánt pénzösszeget és feltöltik bannerjüket, melyekre aztán a látogatók klikkelnek. A vásárlást nem teszik kötelezővé egyik PTC oldalon sem, így a ClickSia oldalon sem. Ha sok cég fizet be reklámpénzt, akkor természetesen mi is többet klikkelhetünk és több pénz is üti majd a markunkat. Bevétele nem csak ebből származik, hanem tagdíjakból is és mi is dönthetünk úgy, hogy reklámozunk a ClickSia oldalán.

ClickSia 2007 óta futó oldal, és gyűjti a reklámozókat és ügyfeleket (több mint 25000 tag). Az ügyfelek (klikkelők) számára a következő adatok a fontosak:

Egy kattintás ennyit ér: 0,001$ - 0,01$
Minimum pénzkifizetés: 1$
Pénzkifizetés ideje: Azonnal, max 7 napos utalási idővel
Maximum klikkelés naponta: Amennyit a hirdetők feltöltenek
Pénzkifizetés módja: PayPal, AlertPAY
Egyéb megjegyzés: A szabályzat tiltja 1 háztartáson belüli több regisztrációt

Szép pillanatok egyike, mikor a ClickSia csak úgy ontja a reklámokat, a képen éppen 39!!!

clicksia record ClickSia  PTC oldal

Általános jó tanács regisztráció előtt: érdemes nemzetközi e-mail címet létrehozni (pl. gmail, yahoo) és majd azzal regisztrálni, mert a hazai levelezők többsége a PTC oldalakról érkező leveleket spam-nak tekintheti és fontos (pl regisztráció megerősítő) leveleket nem kapunk meg. A másik ok, hogy ha néhány hónapig nem lépünk be magyar fiókunkba, akkor azt egyszerűen törlik és csak a baj lesz belőle később. (A Yahoo Mail-ről mostanság lehetett hallani kellemetlen "phishing" történeteket, így talán a gmail jobb választásnak tűnhet, bár valaki meg azt tanácsolja ingyenes levélszolgáltatót ne használjunk. Ki ahogy dönt...) Vigyázzunk, ha ugyanaz a PayPal/AlertPAY e-mail címünk a regisztrációkor megadott címmel, akkor NE használjuk ugyanazt a jelszót! (Az a biztos, ha az e-mailek is és a jelszavak is különbözők.) Ha több PTC oldalon is regisztrálunk, akkor lehetőleg NE ugyanazt a jelszót adjuk meg, ha már a felhasználónév ugyanaz!

A ClickSia regisztráció egyszerűen és gyorsan (néhány perc alatt) teljesíthető, kövessük a lentebb lévő bemutató videót. A hivatalos regisztrációt kezdjük meg EZEN a linken. A videó során majd jelezni fogjuk az úgynevezett "követőkód"-ot, melyet a megfelelő mezőbe írva (illetve változatlanul bennhagyva) meg fog jelenni a mi PTC oldalaink alatt a regisztrálónak a felhasználó neve és így mi tudni fogjuk, hogy ki regisztrált "alánk". Utána érdemes ezen oldal jobb sávjában található "Feliratkozás hírlevélre és Tippekre!" résznél úgy feliratkozni, hogy  kitöltjük a "Keresztnév vagy Becenév" mezőt, az "Email" mezőt, majd bepipálva hagyjuk legalább a "PTC hírek" kockát és ami nagyon fontos, az alatta lévő "Felhasználónév" mezőbe írjuk be a PTC oldalakon használt felhasználó azonosítót. Ez alapján mi már le fogjuk tudni ellenőrizni ki használt "követőkód"-ot és ki nem. Aki kihagyja a követőkódot, annak NEM lesz lehetősége később módosítani! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem SPAM-elés a cél, de aki ettől fél, az hozzon létre 1 külön e-mail címet, melyet majd figyelni fog és azt írja be a mezőbe.

Hogy milyen előnyökkel jár ha valaki a követőkódunkat használja?

 • Értesítést adunk rögtön, ha valamelyik PTC oldal nem fizet, szünetel, leáll stb., megkímélve ezzel a további felesleges munkát.
 • Értesítést adunk rögtön ha egy új megbízható PTC oldal jelenik meg, mellyel további dollárokat gyűjthetünk.
 • Megmutatjuk éppen milyen PTC oldalakat tesztelünk.
 • Segítséget adunk, ha valahol valaki megakadt a lehető legrövidebb időn belül.
 • Tippeket és tanácsokat adunk milyen módszerekkel lehet hatékonyabban pénzt keresni a PTC oldalakon (persze nem csalásra gondolunk!)
 • Később bemutatjuk, hogy még milyen egyéb plusz lehetőségekkel lehet többet keresni és mire kell figyelni, különben akár mindent elveszíthetünk! (Hogy bizonyítsuk állításainkat EZEN a videón megtekinthetők a fent felsorolt oldalakból egy kis ízelítő)
 • Részvételi lehetőség a későbbi pénzkeresési játékokban, megfelelő jelentkezői létszám esetén pénzjutalmat sorsolnánk ki. (Természetesen ebben a sorsolásban CSAK az vehet részt, aki a követőkódunkat használja és/vagy az adott linkeken keresztül regisztrál, valamint jelentősen befolyásolja majd a nyerési esélyt az, hogy ki mennyit klikkel. Veszteni való NINCS, a részletekről majd hamarosan tájékoztatunk mindenkit...)
 • Mi is megóvjuk magunkat azoktól akik csak szórakozásból jelentkeznek hírlevelünkre és spamelnek.

Tehát következzen a ClickSia regisztráció videó  (Figyelem a beírt adatok legtöbb helyen nem valósak, vagy ha igen akkor eltakartuk őket, a cél az egyszerűbb megértés!)

 

 

Ha végeztünk a regisztrációval, akkor akár neki is állhatunk pénzt keresni reklámokra klikkelve, vagy ha a hirdetők oldalaira regisztrálunk. A klikkelős lehetőségből 2 fajta is létezik, az egyik a közvetlen klikkelés (Click Links), a másik pedig mikor a klikkelést megelőzi egy (általában 10 mp-ig tartó) reklámszöveg (Read Ads). A regisztrációkra (Paid To Signup) általában több pénzt adnak, igaz több ideig is tart. A regisztrációért a pénzt csak akkor kapjuk meg, ha a felhasználónevet (vagy e-mailt, azonosítót stb.) és a megerősítő levél tartalmát a kért mezőkbe bemásoljuk! Egy nagyon FONTOS dolog: TÖRÖLJÜK a jelszavunkat a beillesztett tartalomból! A reklámsorozatot esetleg megszakíthatják csalás ellenőrző (Cheat Check) oldalakkal, ahol be kell pontoznunk a kérdésre feltett helyes választ. Csak helyes válasz esetén kapjuk meg a klikkelésért járó pénzt! Ha nem vagyunk biztosak a fordításban, előtte nyissunk meg egy online angol szótárat (pl. http://www.webforditas.hu). A pénzkeresés részletes menetéről szintén egy bemutató videón keresztül ismerkedhetünk meg:

 

 

Amennyiben elértük a minimum kifizetési pénzt, vagy felette vagyunk és szeretnénk elindítani a kifizetést az AlertPAY-es, vagy PayPal-os számlánkra, akkor a következők szerint kell eljárni, ahogy az a videón is látható:

 

 

Nincs már más teendőnk, mint várni, hogy elérjük a minimum kifizetési összeget (melyet majd az AlertPAY, vagy PayPal számlánkra utalnak) és tovább klikkelni a reklámokra, hogy addig is gyarapodjon a pénzünk és újból kikérhessük...
Érdemesebb inkább az AlertPAY-re kikérni a pénzünk, és ha már azon van, akkor onnantól már biztonságban tudhatjuk azt (akárcsak a PayPal-on). Nem áll fenn az a veszély, mint a PTC oldalak esetén, hogy bármikor megszűnhet az oldal és elveszik az addig "összeklikkelt" pénzünk. Érdemes nagyobb összeg után kikérni a pénzt az AlertPAY-ről a hazai számlánkra, mivel ilyenkor az egyszeri utalási díj (800 HUF - míg a PayPal 250 Ft) jobban eloszlik. (Gondoljunk csak bele nem mindegy mondjuk 10000 Ft-onként levonva az 800 Ft, mint 3000 Ft-onként: az első esetben 8 % a "veszteségünk", míg a másik esetben már 27% !)

Jó tanácsként még végül: tartsuk be a szabályzatot és ne használjunk pl. automata programokat, melyek klikkelnek helyettünk és ne regisztráljunk egy gépen (egy IP alatt, főleg osztott hálózatban) több felhasználónévvel, mert szinte biztos, hogy rájönnek a turpisságra és ilyenkor nem csak az addig összegyűjtött pénzt veszíthetjük el, hanem többet nem is regisztrálhatunk! Higgyük el ők sem buták és képesek kiszűrni a szabálytalanságokat!

Végül azoknak, akik többet is szeretnének keresni:

Az alap klikkelésen és hirdető regisztrációkon kívül vannak egyéb lehetőségek, melyekkel több pénzt kereshetünk. Ezeket az információkat csak azoknak adjuk ki, akik a  fent említett követőkódot használták és a hírlevelünkre jelentkeztek, szintén a fent leírtak alapján...

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • Linkter
 • Google Bookmarks
 • Technorati
 • MySpace
 • YahooMyWeb
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Share/Bookmark
 1. Hajni
  július 10th, 2009 07:15-nél | #1

  Üdv még lenne kérdésem:
  Clicksia oldalon van az hogy a regisztrációért is fizetnek…na de mi van akkor ha nem kapok welcome e-mailt?

  valamint a neobuxnál gyüjthetek referáltakat?csak mert elvileg van kettő,gyakorlatilag nem írja ki….
  köszi
  Hajni

 2. július 11th, 2009 21:43-nél | #2

  A clicksiánál nekem eddig minden regisztráciért fizettek és elég hamar. Viszont sajna tényleg előfordul néha, hogy nem kapok welcome e-mailt. Ilyen esetben, ha ez egy mondjuk egy ptc oldal amire regeltél, akkor klikkelj azon az oldalon és másold be a stats (ahol látható, hogy mennyit klikkeltél le) és a ref linkedet a clicksába és úgy is el fogja fogadni. Nálam is előfodult, hogy welcome e-amil miatt néha nem kaptam meg a pénzt. Ez benne van a pakliban. De érdemes gmail-es e-mail-re regelni. Sok sikert!

  A neobux-nál nem tudom miért nem írja ki, ha van refed. Az lehet, hogy akik regeltek mégsem írták be a te neo-s neved. Az a legjobb, ha a direkt ref linkedet adod meg az ismerősöknek, mert az a biztos. Elvileg meg kell, hogy jelenjen.

 3. Kopcsó Gabriella
  augusztus 9th, 2009 10:08-nél | #3

  Sziasztok!
  Sürgős segítségre lenne szükségem! Regiztem a clicksia-án de a “követőkód” regisztrációja nem jelent meg! Mit tegyek????? Töröljem és kezdjem újra??? Ja, és van ez a “Human test”, ami állandóan kidob!!!! Lehet a figurákat állandósítani, v. ezt mindig “totózni” kell???? Köszi

 4. augusztus 10th, 2009 14:57-nél | #4

  Szia Gabriella!
  Sajnos idő közben a ClickSia regisztrációs felülete megváltozott és eltér a videóhoz képest kicsit. Azonban ha a kért linkről regisztráltál a “Create Account”-on keresztül, akkor elvileg nem lehet gond és a követőkódot használni fogja automatikusan. Sajnos a “Human test”-et nem lehet kikerülni, mert ezzel szűrik ki az automata programokat, melyek belépnének és szintén automatikusan klikkelnének az ember helyett. Régebben egyáltalában nem rakott be ilyet, de úgy látszik nagyon ráhajtottak a biztonságra…

 5. Titta
  augusztus 10th, 2009 20:10-nél | #5

  Szia Gabriella!

  Ha arra kattintassz, ami fejjel lefelé van, akkor mindig be fogsz tudni menni.

  Üdv
  Titta

 6. Gyula
  október 1st, 2009 08:34-nél | #6

  Szia! Légyszi segíts. Nem rég regiztem a clicksia-n és azt szeretném kérdezni, hogy a Traffic Exchange linkek mire jók? Mikor lesz belőle bevételem, vagy hogy kell kivenni? Köszi Gyula

 7. október 1st, 2009 22:06-nél | #7

  Szia Gyula!

  A clicksia nagyon egy nagyon jó ptc, mert itt tudsz ingyen (ill. idő ráfordítással) hirdetni. A traffic exchange-el pontokat tudsz gyűjteni, amivel saját, vagy bármilyen oldalt hirdethetsz. Tehát, klikkeled a traffic exchange-et, majd mikor már jópáron túl vagy, akkor belépsz a manage ads-be, majd ott kiválasztod a traffic exchange-et és beilleszted az adott weblap címét és hozzáadod a pontokat.
  Amivel keresni tudsz, az a click links és a paid to signup. Az előbbit csak klikkelni kell, majd ha lejár a link akkor az adott számra kell klikkelni és már jóvá is íródott az összeg. Az utóbbinál pedig be kell regisztrálni az oldalakra és a welcome e-mailt kell bemásolni. Az összeget kikérni 1 dollártól lehet paypal, vagy alerpay számlára.

  Sok sikert!

  Üdv.
  Fega
  (PTC)

 8. Gyula
  október 2nd, 2009 19:57-nél | #8

  Köszönöm a gyors segítséget. Üdv Gyula

 1. Még nincsenek visszakövetések