PtcBux – PTC oldal

Az előzőekben ismertetett PTC Oldalak cikkben egy általános táblázatszerű áttekintést láthattunk a különböző működő és megbízható PTC oldalak tulajdonságairól (mennyit ér 1 kattintás, mennyi a minimum kifizetés, mikor van a kifizetés, naponta mennyit klikkelhetünk az adott oldalon és végül mire történik a kifizetés). Ezek közt a PTC oldalak közt szerepel a PtcBux, melyet most ezen cikk lapján bővebben is bemutatunk.

A PtcBux bevétele - akár csak a többi PTC oldal esetén is - a reklámozó cégektől származik. Ők befizetik a reklámozásra szánt pénzösszeget és feltöltik bannerjüket, melyekre aztán a látogatók klikkelnek. A vásárlást nem teszik kötelezővé egyik PTC oldalon sem, így a PtcBux oldalon sem. Ha sok cég fizet be reklámpénzt, akkor természetesen mi is többet klikkelhetünk és több pénz is üti majd a markunkat. Bevétele nem csak ebből származik, hanem tagdíjakból is és mi is dönthetünk úgy, hogy reklámozunk a PtcBux oldalán.

Maga a PtcBux 2007 május óta futó amerikai származású oldal, és folyamatosan gyűjti a reklámozókat és az ügyfeleket (eddig megbízhatónak bizonyult az oldal - tagok száma: ~70 000 fő körül mozog - eddig kifizetett összeg: 30 000$ körüli). Az ügyfelek (klikkelők) számára a következő adatok a fontosak:

Egy Standard Kattintás Ennyit ér: $0.01
A Referrált Standard Klikkelése: $25%
Minimum Standard Pénzkifizetés: $0.5 PayPal-ra / 2.2 AlertPay-re
Standard Pénzkifizetés Ideje: Azonnal
Maximum Standard Klikkelés Naponta: 3-4
Egy Prémium Kattintás Ennyit ér: $0.01
A Referrált Prémium Klikkelése: $25%
Minimum Prémium Pénzkifizetés: $0.5 PayPal-ra / 2.2 AlertPay-re
Prémium Kifizetés Ideje: Azonnal
Maximum Prémium Klikkelés Naponta: 3-4
Pénzkifizetés módja: AlertPAY PayPal
Egyéb megjegyzés: Csak 1 számlát nyithatunk, a csalásokat ellenőrzik és szükség esetén törölnek!
30 napon túli inaktivitás után az addig összegyűjtött pénzünket lenullázzák.
Az inaktív referáltak kicsrélhetők!

Általános jó tanács regisztráció előtt: érdemes nemzetközi e-mail címet létrehozni (pl. gmail, yahoo) és majd azzal regisztrálni, mert a hazai levelezők többsége a PTC oldalakról érkező leveleket spam-nak tekintheti és fontos (pl regisztráció megerősítő) leveleket nem kapunk meg. A másik ok, hogy ha néhány hónapig nem lépünk be magyar fiókunkba, akkor azt egyszerűen törlik és csak a baj lesz belőle később. (A Yahoo Mail-ről mostanság lehetett hallani kellemetlen "phishing" történeteket, így talán a gmail jobb választásnak tűnhet, bár valaki meg azt tanácsolja ingyenes levélszolgáltatót ne használjunk. Ki ahogy dönt...) Vigyázzunk, ha ugyanaz a PayPal/AlertPAY e-mail címünk a regisztrációkor megadott címmel, akkor NE használjuk ugyanazt a jelszót! (Az a biztos, ha az e-mailek is és a jelszavak is különbözők.) Ha több PTC oldalon is regisztrálunk, akkor lehetőleg NE ugyanazt a jelszót adjuk meg, ha már a felhasználónév ugyanaz!

A PtcBux regisztráció egyszerűen és gyorsan (néhány perc alatt) teljesíthető, kövessük a lentebb lévő bemutató videót. A hivatalos regisztrációt kezdjük meg EZEN a linken. Ha az előbbi linken keresztül regisztrálunk, akkor a regisztrálónak a felhasználó neve nálunk meg fog jelenni és így mi tudni fogjuk, hogy ki regisztrált "alánk". Regisztráció után érdemes ezen oldal jobb sávjában található "Feliratkozás hírlevélre és Tippekre!" résznél úgy feliratkozni, hogy kitöltjük a "Keresztnév vagy Becenév" mezőt, az "Email" mezőt, majd bepipálva hagyjuk legalább a "PTC hírek" kockát és ami nagyon fontos, az alatta lévő "Felhasználónév" mezőbe írjuk be a PTC oldalakon használt felhasználó azonosítót. Ez alapján mi már le fogjuk tudni ellenőrizni ki regisztrált az említett linken és ki nem. Aki kihagyja ezt a lépést, annak NEM lesz lehetősége később módosítani! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem SPAM-elés a cél, de aki ettől fél, az hozzon létre 1 külön e-mail címet, melyet majd figyelni fog és azt írja be a mezőbe.

Hogy milyen előnyökkel jár ha valaki a követőkódunkat használja?

 • Értesítést adunk rögtön, ha valamelyik PTC oldal nem fizet, szünetel, leáll stb., megkímélve ezzel a további felesleges munkát.
 • Értesítést adunk rögtön ha egy új megbízható PTC oldal jelenik meg, mellyel további dollárokat gyűjthetünk.
 • Megmutatjuk éppen milyen PTC oldalakat tesztelünk.
 • Segítséget adunk, ha valahol valaki megakadt a lehető legrövidebb időn belül.
 • Tippeket és tanácsokat adunk milyen módszerekkel lehet hatékonyabban pénzt keresni a PTC oldalakon (persze nem csalásra gondolunk!)
 • Később bemutatjuk, hogy még milyen egyéb plusz lehetőségekkel lehet többet keresni és mire kell figyelni, különben akár mindent elveszíthetünk! (Hogy bizonyítsuk állításainkat EZEN a videón megtekinthetők a fent felsorolt oldalakból egy kis ízelítő)
 • Részvételi lehetőség a későbbi pénzkeresési játékokban, megfelelő jelentkezői létszám esetén pénzjutalmat sorsolnánk ki. (Természetesen ebben a sorsolásban CSAK az vehet részt, aki a követőkódunkat használja és/vagy az adott linkeken keresztül regisztrál, valamint jelentősen befolyásolja majd a nyerési esélyt az, hogy ki mennyit klikkel. Veszteni való NINCS, a részletekről majd hamarosan tájékoztatunk mindenkit...)
 • Mi is megóvjuk magunkat azoktól akik csak szórakozásból jelentkeznek hírlevelünkre és spamelnek.

Tehát következzen a PtcBux regisztráció videó (Figyelem a beírt adatok legtöbb helyen nem valósak, vagy ha igen akkor eltakartuk őket, a cél az egyszerűbb megértés!)

Ha végeztünk a regisztrációval, akkor akár neki is láthatunk pénzt keresni reklámokra klikkelve. Ügyeljünk mindig, hogy egyszerre egy PTC oldalon ne futtassunk párhuzamosan több reklámot! Várjuk ki mindig a hirdetés idejét, melynek lejártakor jóváírják a pénzt. Azonban nem csak a hagyományos klikkelős (PTC - Paid To Click) lehetőséggel kereshetünk pénzt, hanem hirdetéseket olvasva (PTR - Paid To Read) is. Általában levelet küldenek, melyben egy link található, amire aztán klikkelnünk kell és jóváírják érte a pénzt. Többnyire ezért többet szoktak fizetni, tehát érdemes kihasználni. Még további lehetőség a klikkelésre fizető (PTC - Paid To Click) mellett, a regisztrációhoz kötött pénzkeresés (PTS - Paid To Signup). A fizetett regisztrációkra általában több pénzt adnak, igaz több időt is vesz igénybe a dolog. A regisztrációért a pénzt csak akkor kapjuk meg, ha az adott oldal regisztrációját megerősítő levél tartalmát a kért mezőkbe bemásoljuk! Egy nagyon FONTOS dolog: TÖRÖLJÜK a jelszavunkat a beillesztett tartalomból! Ha nem vagyunk biztosak a fordításban, előtte nyissunk meg egy online angol szótárat (pl. http://translate.google.hu/, http://www.webforditas.hu). A lehetőségek részletes menetéről szintén egy bemutató videón keresztül ismerkedhetünk meg:

Amennyiben elértük a minimum kifizetési pénzt, vagy felette vagyunk és szeretnénk elindítani a kifizetést az AlertPAY-es, vagy PayPal-os számlánkra, akkor a következők szerint kell eljárni, ahogy az a videón is látható:

VIDEO3

Nincs már más teendőnk, mint várni a felgyülemlő pénzt a PayPal vagy az AlertPAY számlánkon és tovább klikkelni a reklámokra, hogy addig is gyarapodjon a pénzünk és újból kikérhessük...

Ha a PayPal vagy az AlertPAY számlánkra kikértük pénzünk, akkor onnantól már biztonságban tudhatjuk azt. Nem áll fenn az a veszély, mint a PTC oldalak esetén, hogy bármikor megszűnhet az oldal és elveszik az addig "összeklikkelt" pénzünk. Érdemes nagyobb összeg után kikérni a pénzt a PayPal vagy az AlertPAY-ról a hazai számlánkra, mivel ilyenkor az egyszeri utalási díj jobban eloszlik. (Gondoljunk csak bele nem mindegy a PayPal esetén mondjuk 10000 Ft-onként levonva a 250 Ft utalási/kikérési díjat, mint 3000 Ft-onként: az első esetben 2,5 % a "veszteségünk", míg a másik esetben 8,3% ! Ugyanígy az AlertPay-nél 10000 Ft-onként levonva a 800 Ft utalási/kikérési díj 8%-os veszteséget jelent, 3000 Ft-on kikérésnél 26%-ot !).

Jó tanácsként még végül: tartsuk be a szabályzatot és ne használjunk pl. automata programokat, melyek klikkelnek helyettünk, mert szinte biztos, hogy rájönnek a turpisságra és ilyenkor nem csak az addig összegyűjtött pénzt veszíthetjük el, hanem többet nem is regisztrálhatunk!

Végül azoknak, akik többet is szeretnének keresni:

Az alap klikkelésen és hirdető regisztrációkon kívül vannak egyéb lehetőségek, melyekkel több pénzt kereshetünk. Ezeket az információkat csak azoknak adjuk ki, akik a fent említett követőkódot használták és a hírlevelünkre jelentkeztek, szintén a fent leírtak alapján...

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • Linkter
 • Google Bookmarks
 • Technorati
 • MySpace
 • YahooMyWeb
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Share/Bookmark
 1. Tamás
  szeptember 22nd, 2009 19:18-nél | #1

  Sziasztok,

  Ezt az üzenetet kaptam amikor regisztrálni akartam ide:

  Database error: Invalid SQL: SELECT count(id) as total FROM country_blacklist WHERE country=’hungary’
  MySQL Error: 2006 (MySQL server has gone away)
  Session halted.

  Ez annyit jelent, hogy magyarországról nem lehet regisztrálni?

  Köszi
  Tamás

 2. szeptember 23rd, 2009 06:28-nél | #2

  Szia Tamás!
  Természetesen lehet Magyarországról regisztrálni, mivel mi is tudtunk. Valószínű csak pillanatnyi adatbázis hiba léphetett fel, később meg kell próbálni. A “blacklist” ne zavarjon meg, a parancs annyit csinál, hogy a “country_blacklist” táblát végignézi, hogy az adott országból (itt hungary) való regisztráló engedélyezett-e. De a valódi ok, hogy az adatbázis szerverük megállt…

 3. János_
  október 9th, 2009 18:52-nél | #3

  Igaz ismeritek a sima buxot, milyen?

  Fizetős vagy fake?

 4. október 10th, 2009 00:01-nél | #4

  Ha a “bux.to”-ra gondolsz, az már régóta nem fizet, bár van aki még mindig az ellenkezőjét állítja. Ha ránk hallgatsz nem foglalkozol vele…

 5. október 10th, 2009 21:36-nél | #5

  Szia Zotya!
  A link csere (link exchange) egy olyan lehetőség ahol a direkt erre szánt link csere menüpont alatt leklikkelt hirdetésekért cserébe ugyanannyi darabszámú általad megadott saját hirdetést fognak megnézni mások is, akik szintén a link csere menüpont alatt teszik ezt. A saját hirdetés itt saját linket jelent. Ez tulajdonképpen saját “ingyen reklám”, de a hatékonysága kb. olyan, ahogyan te is a más linkjét (hirdetését) megnézed, tehát nem túlzottan hatékony…de ez is több a semminél….

 6. Joco
  október 22nd, 2009 12:36-nél | #6

  Sziasztok!

  Kb 1 hete regisztráltam erre az oldalra (PtcBux) standard tagként. Minden nap megnézem de eddig kb 2 db klikkelhető linket dobott fel nekem összesen. Velem van a baj, vagy az oldal nem műkszik..?

  “Aki tudja, adja át” :-)

  Köszi

 7. október 22nd, 2009 13:09-nél | #7

  Szia!

  Nos, úgy néz ki, hogy elég kevés hirdetés szerepel mostanában a ptcbux-on. De én még nem törlöm, bízom benne, hogy visszatér majd legalább 4-5 hirdetéssel. Egyenlőre csak várni tudunk.

  Jó munkát!

  Szia
  PTC

 1. Még nincsenek visszakövetések