MoneyBookers > MoneyBookers Cikkek > MoneyBookers Leírás

MoneyBookers Leírás

Manapság szinte elválaszthatatlan 2 fogalom lett egymástól az online internetes játékok (pl. póker) és a MoneyBookers, mint online fizetési megoldás. (Szintén hasonló szerepe van a többi ismert rendszerhez képest, csak a legnagyobbakat említve pl. az PayPal, AlertPAY, NETeller stb.) A feltörekvő népszerűség mellett nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra is. A MoneyBookers Ltd. Angliában és Wales-ben beregisztrált törvényesen működő és (a brit FSA gazdasági hatóság által) ellenőrzött pénzügyi csoport, Londoni székhellyel. A csoport amerikai tagja, a MoneyBookers USA Inc. 2009 februárjában hivatalosan is integrálódott a nagy aukciós óriáscég eBay-be. Több mint 200 országban használható a MoneyBookers (ebből több mint 30 országban, helyi bankszámlán keresztüli utalási lehetőséggel, így Magyarországon is). 2003-tól az első olyan internetes cég volt, mely mobiltelefonnal való fizetést (pénztranszfert) is lehetővé tett biztonságosan, megjósolván az internet és a mobilok fokozatos integrációját. A szolgáltatások közt pedig 2005-től megjelent az olcsó SMS küldési lehetőség, ami globálisan is a legkedvezményesebb üzenetküldési díjakat eredményezte a MoneyBookers-en belül szinte a világ bármely pontjára. Ezen kívül a legszélesebb kategóriákban szolgáltat vásárlási lehetőségeket, persze az olyan oldalakon, ahol támogatott a MoneyBookers rendszere, 2006-tól pedig Skype-os telefon egyeleg feltöltés is olcsóbb vele.

Hogy miért is jó a MoneyBookers és miért is használják internetes pénzügyi tranzakciókra? A válasz az egyszerűségben és biztonságban rejlik. A szintén elterjedt közvetlen internetes bankkártyás lehetőség igaz talán a leggyorsabb és biztonságos is, mégis a vásárlók nem szívesen adták/adják ki bankkártya adataikat a weben minden egyes “ismeretlen” oldalnak (pl. webshopnak, vásárlási lehetőséggel rendelkező oldalaknak.) Ilyen szempontból a MoneyBookers és egyéb hasonló online pénz transzfer cég (pl. PayPal, AlertPAY, NETeller) valahol középen helyezkedik el a vásárló-kereskedő közt, mely megalapozott tőkével és hitelességgel rendelkezik. Elég csak a MoneyBookers-nél számlát nyitni, ott beregisztrálni személyes adatainkat (esetleg bankkártyánkat is), majd a regisztrációnkkor megadott egyedi e-mail címet felhasználva csak azt adjuk meg a pénzes tranzakciókra. Ilyen egyszerű…vásárláskor megadjuk MoneyBookers-es e-mail címünket, mely elnavigál a biztonságos MoneyBookers számla oldalunkra, ahol csak megerősítjük, leokézzuk a tranzakciót (tulajdonképpen fizetünk) és a többit már elvégzik helyettünk a háttérben. Egy általános “hiba” a legtöbb MoneyBookers leírás oldalon, hogy a MoneyBookers -t elektronikus banknak nevezik, holott nem bank! Inkább amolyan biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”.

Az internetes fizetés könnyebb megértése érdekében 2 bemutató videót is készítettünk a MoneyBookers leírás előtt. Egyik a “hagyományos” bankkártyás vásárlást mutatja be, ahol vásárláskor sajnos ki kell adnunk a bankkártyánk adatait. Ilyenkor a fizetést ún. Fizetési Átjárók (Payment Gateways) segítségével dolgozzák fel és azonnal a kereskedő számlájára kerül a pénzünk. Tehát az illusztráció a következő:

 

 

A második videó egy kicsit a MoneyBookers leírás “előmelegítésére” szolgál. Ha így közvetetten vásárolunk, akkor fizetéskor minden esetben úgynevezett Fizetési Feldolgozó (Payment Processor) segítségével átnavigál az oldal a MoneyBookers számlánkra és ott erősítjük meg a vásárlást. Itt tárolják a személyes adatainkat, esetleg a bankkártya adatainkat is. Ilyen Fizetési Feldolgozó például maga a MoneyBookers, PayPal, AlertPay stb. is. Ennek illusztrációja:

 

 

A MoneyBookers számla egyenleg (belső számla) feltölthető és az azon lévő összeg ki is kérhető. Ennek többféle módja létezik, bővebben a következő MoneyBookers Utalás Csoportosításai  cikkben olvashatunk.

A hivatalos weboldal elérhető a MoneyBookers link alatt.

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • blogtercimlap
 • E-mail this story to a friend!
 • Furl
 • Internetmedia
 • Linkter
 • Live
 • Print this article!
 • Technorati
 • Share/Bookmark

MoneyBookers MoneyBookers Cikkek , , , , , , ,

 1. Még nincs hozzászólás
 1. Még nincsenek visszakövetések