MoneyBookers Számla

Ezen az oldalon a MoneyBookers számla (MoneyBookers Account) tulajdonságait ismertetjük. Miután átolvastuk a MoneyBookers Leírásokat és túljutottunk a MoneyBookers Regisztráció akadályain (remélhetőleg a videós prezentációnak köszönhetően percek alatt), máris MoneyBookers számla tulajdonosokká váltunk.

A MoneyBookers számla bejelentkezése előtt egy nagyon fontos kitérő: a BIZTONSÁG! Sokan nem említik meg ezt a kulcsfontosságú dolgot. Először is használjunk vírusírtót (antivirus), tűzfalat (firewall) és kémprogram (spyware, malware) kiszűrőket! Könnyen adatlopás áldozatáivá válhatunk, ha nem védekezünk! A másik dolog amire MINDIG figyeljünk MoneyBookers számla használatakor: a böngésző tanúsítványokra, hitelesítésekre és biztonsági logo-kra! Felraktuk a 2 legnépszerűbb böngésző (Internet Explorer, Firefox) internet cím beviteli sávjainak az összevágott fotóit és bekereteztük mire figyeljünk, többek közt a sima “http” helyett “https“-t kell látnunk!

MoneyBookers Számla Biztonság az IE-benMoneyBookers Számla Biztonság a FireFox-ban

Bejelentkezés után egyből láthatjuk a köszöntő üzenetet nevünkkel, számla összefoglalóval (számla egyenleg, tranzakciós adatok és utolsó sikeres bejelentkezés), számla státuszunkkal (Personal/Company, cím és banki/kártyás adatok) és végül számla limitünkkel. Ez lesz mindig a MoneyBookers számlánk bejelentkező menüpontja, az összesítés (Summary), melyet később a “MY ACCOUNT” alatti “Summary” résznél találhatunk meg.

Egy áttekintő videót is készítettünk a MoneyBookers számla egyes menüpontjairól és lehetőségeiről a teljesség igénye nélkül. A videón szereplő dolgok eltérhetnek a valóságtól, amennyiben változások történtek volna a MoneyBookers számla oldalán a felvétel óta (A MoneyBookers videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN).

 

 

Regisztráció utáni számla belépéskor közvetlen még ugye nincs bankkártyánk, bankszmámlaszámunk társítva és a MoneyBookers szemében még nem vagyunk “ellenőrzöttek”, így limitálva leszünk bizonyos pénzügyi tranzakcióknál. Az ellenőrzés (Verify) egyik módja a lakcím általi “igazoltatás”, ahogy a videóban is mutattuk: közönséges postai levelet fognak küldeni a címünkre, melyben egy 6 számjegyű kód lesz és majd ezt kell begépelni (természetesen ügyeljünk a címünk pontosságára, ellenőrizzük inkább mégegyszer küldés előtt!). Az ellenőrzés időtartama kb. 2-5 napot vesz igénybe és a kezdő kimenő tranzakciós limitünk (amely kb. 280 000 Ft/90nap) megemelkedik kb. + 1 400 000 Ft-al. Az igazoltatásnak ezt a módját jártuk mi is végig, bemutatjuk videón hogyan (A MoneyBookers videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN):

 

 

Az igazoltatás másik módja a bankkártyás, vagy bankszámla számon keresztüli módszer. Természetesen a  bankkártyás módszer lesz a leggyorsabb, kb. 1 napon belül megtörténik és a fent említett kimenő tranzakciós limitünk szintén + 1 400 000 Ft-al fog nőni.

A bankszámlánkat természetesen be kell regisztrálni a MoneyBookers számlánkba, ehhez előbb meg kell adnunk bankszámla adatainkat PONTOSAN a banki számlánk kimutatása alapján: először az ország (”Country”), majd a belföldi bankszámlaszámunk első 8 számjegyét (”Account number -- first 8 digits”). A rendszer ezután intelligensen fel fogja ismerni a 8 szám alapján a bankunkat, majd itt be kell írni a számlaszámunk további számjegyeit (”Account number -- remaining digits”), azután a nemzetközi formáját a bankszámlaszámunknak (”IBAN”), végül a nemzetközi bank azonosítót (”SWIFT”). Ha elővesszük akármelyik bankszámla kivonatunkat, ezek rajta fognak szerepelni, de erről bővebben írtunk az AlertPAY Pénzkivét cikkünkben is, mivel ott is meg kell adni hasonlókat. A MoneyBookers bankszámla regisztráció menetéről szintén készítettünk egy kis videót (A MoneyBookers videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN):

 

 

A bankszámlás “igazoltatás” kb. 2-3 napot vesz igénybe, ekkor simán utaljunk a MoneyBookers számlájára valamekkora összeget (5 Euro-t ajánlanak) a SAJÁT hazai bankszámláról (pl. webbankon). Hatására tehát ellenőrzöttek leszünk és a már említett kezdő kimenő tranzakciós limitünk megemelkedik kb. + 1 400 000 Ft-al. A MoneyBookers számla egyenlegfeltöltéséről a MoneyBookers Pénzbetét almenü alatt olvashatunk részletesebben.

MoneyBookers-nél bankkártya/hitelkártya hozzáadása a PayPal-éhoz képest kicsit eltérően módon történik, itt nem fix összeget (majd utána a tranzakciós szám 4 jegyű kódrészletét) kell megadni, hanem 1,01-2,9 Euro közötti értéket vonnak le a kártyáról, majd ezt kell beírni az ellenőrzéshez. Ez után természetesen visszakapjuk a levont összeget, azonban a PayPal-lal ellentétben nem a kártyára utalják azt vissza, hanem a MoneyBookers számla egyenlegére, adatfeldolgozási okokra hivatkozva. További különbség, hogy ki kell választanunk milyen szándékkal használjuk a bankkártyát: nem játék (NON-GAMING), vagy játék (GAMING) célokra. Előbbi esetben a MoneyBookers nem fog tudni pénzt levonni (tehát pénz elhelyezni MoneyBookers számlánk egyenlegére) Visa és MasterCard típusú kártyánkról, majd pénzt küldeni (fizetni) szerencsejáték/kaszinó/póker kereskedőknek és ilyen típusú oldalaknak. Utóbbi esetben pedig bármilyen céllal vehet le pénzt a MoneyBookers a kártyánkról és helyezheti át MoneyBookers számlánk egyenlegére a kívánt összeget, majd fizetni vele (beleértve a fenti szerencsejáték/kaszinó/póker kereskedőket és oldalakat). Valószínű ennek biztonsági okai vannak. Ha bepipáljuk a “Remember this choice…” kockát, akkor pedig minden egyes kártyás tranzakciónál a kiválaszott típust veszi majd alapértelmezettnek. Ekkor a limitünk megemelkedik kb. 280 000 Ft-ra, melyet 60 naponta használhatunk fel. Még egy fontos különbség a PayPal-hoz képest: a MoneyBookers alapesetben elfogadja (kiválasztható) a Visa ELECTRON típusú kártyát is, mely a cikk írásakor a PayPal-nál nem volt lehetséges, csak sima Visa. Ezért is fogadtuk szkeptikusan azokat az írásokat, melyben azt írták, hogy valakinek elfogadta a PayPal…

A MoneyBookers bankkártyás regisztráció szükséges adatai a következők: vezetéknév (”First name”), keresztév (”Last name” -- nem szerkeszthető!), kártyánk típusa (”Card type” -- VISA; MASTERCARD; DINERS; AMERICAN EXPRESS; JCB; DELTA/VISA DEBIT; VISA ELECTRON), kártyaszám (”Card number”), lejárati dátuma (”Expiry date” : “Month”-hónap, “Year”-év), végül a kártya hátoldalán található 3-4 jegyű ellenőrző szám (típustól függően) (”CVV2/CVC2″). A MoneyBookers bankkártya regisztráció menetéről hamarosan készítünk videót is… 

A MoneyBookers egyenlegünkről a kifizetés / kikérés egyik módja a haza bankszámlára való kiutalás, erről a témáról bővebben a MoneyBookers Pénzkivét almenüben írunk.

A MoneyBookers számla lakcím változtatása 3 havonta lehetséges csak. Kamatot és hitelt nem adnak, a MoneyBookers nem bank. A számlán belüli valutanem csak akkor változtatható meg, ha már a számlatörténet nem üres (tehát tranzaktáltunk). Maximum 5 email címet rendelhetünk a MoneyBookers számlánkhoz és mindnek ellenőrzöttnek (Verified) kell lenni. Viszont egy személy NEM hozhat létre (tilos) 1-nél több számlát!

További lehetőségeket is kiaknázhatnak a MoneyBookers számla tulajdonosok, mint például a széles vásárlási lehetőségek, melyekre kedvezményeket is adnak a kereskedők és weboldalak. Különösen kedvelt és elterjedt a MoneyBookers az online szerencsejáték oldalak közt. A “SHOPPING” főmenüpont alatt kategorizáltan is keresgélhetünk a lehetőségek közül. Az egyéb szolgáltatásokat a “SERVICES” menüpont alatt éretjük el, mint például kedvezményes SMS küldés (Send SMS), Fax küldés (Send Fax), Fax fogadás (Receive faxes), Aukciós fizetések (Auction payments), Zálog alapú kereskedés (Ecsrow), Mobil alapú fizetés (Mobile payments) stb.

Ahogy azt már említettük belső és külső számla műveleteket tudunk végrehajtani. A következőkben ezeket taglaljuk:

Belső számla műveletek:

Külső számla műveletek:

Összegzésképpen egy táblázatban tűntetjük fel a különböző MoneyBookers műveletekhez tartozó különböző díjakat (persze mindig az aktuális valutaárfolyamtól függnek és aszerint változhatnak):

 

  SZEMÉLYI SZÁMLA (Personal Account) ÜZLETI SZÁMLA (Company Account)
Számlanyitás Ingyenes Ingyenes
Pénz Küldés Belső MoneyBookers
Számlára
1%, maximum 0,5 EUR (kb. 150Ft) 1%, maximum 0,5 EUR (kb. 150Ft)
Pénzfogadás Belső MoneyBookers
Számlára
Ingyenes Ingyenes
Pénzbetét Hazai
Bankszámláról
Ingyenes Ingyenes
Pénzbetét
Nemzetközi Átutalással
Ingyenes Ingyenes
Pénzbetét Bankkártyával 1,90% 1,90%
Pénzkivét Hazai
Bankszámlára
1,8 EUR (kb. 500 Ft) Ingyenes
Pénzkivét Hazai Visa
Kártyára
1,8 EUR (kb. 500 Ft) 1,8 EUR (kb. 500 Ft)
Pénzkivét Nemzetközi Átutalással 1,8 EUR (kb. 500 Ft) 1,8 EUR (kb. 500 Ft)
Pénzkivét Csekken 2,5 EUR (kb. 1000 Ft) 2,5 EUR (kb. 1000 Ft)


* Az olyan tranzakcióknál, ahol valutaátváltás történik 1,99% konverziós díjat is felszámítanak. Az árfolyamokat naponta többször is frissítik.

 

Jelenleg 28 ország valutáit fogadja el a MoneyBookers:

 • Európa : Euró, Angol Font, Magyar Forint, Bolgár Leva, Cseh Korona,  Szlovák Korona, Észt Korona, Lett  Lat, Litván Litas, Norvég Korona, Svéd Korona, Dán Korona, Lengyel Zlotyi, Svájci Frank
 • Észak-Amerika: Kanadai Dollár, Amerikai Dollár
 • Ázsia: Izraeli Sekel, Maláj Ringgit, Új Török Líra, Hong Kong Dollár, Szingapúr Dollár, Új Taiwan Dollár, Japán Yen, Dél Kóreai Won, Thaiföldi Baht
 • Óceánia: Ausztrál Dollár, Új-Zélandi Dollár
 • Afrika: Dél-Afrikai Rand

A MoneyBookers Magyarország viszonylatban már mondhatni régóta elfogadja a forint alapú bankszámlát és hitelkártyás fizetést is.

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • blogtercimlap
 • E-mail this story to a friend!
 • Furl
 • Internetmedia
 • Linkter
 • Live
 • Print this article!
 • Technorati
 • Share/Bookmark
 1. Prokszat
  augusztus 22nd, 2009 01:35-nél | #1

  Üdv!

  Első körben gratulálni szeretnék a rengeteg infóhoz!

  Tanácsot szeretnék kérni:
  Rendelkezem Magyar bankkártyával (mastercard nem hitel kártya), folyószámlával, EUR,és HUF is.
  Ismerősöm Szerbiában Erste Bank-nél vezetett folyószámlával, melyik pénzküldő megoldást válasszuk, moneybookers-el, és PayPal-al rendelkezem, az ismerősömnek nincs még semmi. Mit tanácsoltok?

  Köszönettel, Prokszat

 2. augusztus 24th, 2009 09:15-nél | #2

  Szia Prokszat!
  Egyelőre a PayPal kiesik, mert regisztrációkor nem választható ki Szerbia, MoneyBookers-nél igen. A fórumokat olvasgatva elképzelhető, hogy a közeljövőben Szerbia “PayPal kompatibilis” lesz majd. A Moneybookers pénzkikérése kicsit drágább, de legalább lehetséges…

 3. Zsolti
  augusztus 29th, 2009 16:14-nél | #3

  Üdv.
  Köszönet a sok információért!
  Nekem az problémám,hogy Mooney Bookersem van Master Card kártyával
  és a kifizetésnél a banki résznél nyolc betüs számlaszámot kér.
  Lövésem sincs már,hogy mit kér oda!
  Segítséget kérnék-
  Köszönettel:Zsolti

 4. Zsolti
  augusztus 30th, 2009 14:02-nél | #4

  Üdv.
  Már rájöttem,hogy a hazai bankszámlám első nyolc számjegye kell!
  Most viszont az a kérdésem lenne,hogy a mooneybookers-sen dollárban
  van a pénzem és úgy áttudom-e utaltattni ha igen hogyan?
  Köszönettel:Zsolti

 5. EazyPRO
  szeptember 4th, 2009 19:32-nél | #5

  Hello!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem világos számomra néhány dolog. A visszaigazolási részét nem értem és ezt a limitet, illetve még azt nem értem hogy amit levon 1,8 EURO-t azzal majd mit kell csinálnom pontosan?

  Előre is köszi a segitséget

 6. szeptember 8th, 2009 12:27-nél | #6

  Szia Zsolti!
  Elnézést a megkésett reakcióért, de véletlen kimaradt a figyelmünkből a MoneyBookers cikksorozat. Átutaltatáson azt érted, hogy kikérni hazai bankszámlára?

 7. szeptember 8th, 2009 12:42-nél | #7

  Szia EazyPRO!
  A limitek (korlátozások) a különböző kimenő pénztranzakciókra (pl. pénzküldés) vonatkoznak a MoneyBookers-nél. Azzal, hogy “igazoltatod” magad a fent leírt módokon, a MoneyBookers szemében “megbízhatóbb” leszel és így növekedni fog a kimenő pénztranzakciód összege (több pénzt küldhetsz). Ha a pénzed kikéred a MoneyBookers egyenlegedről a hazai bankszámládra (vagy bankkártyádra), akkor 1,8 EURO kezelési költséget számítanak fel. Azzal neked nem kell csinálnod semmit, automatikusan levonják minden kikéréskor és majd a MoneyBookers csinál vele amit akar (valószínű elköltik) :)

 8. István
  szeptember 10th, 2009 19:41-nél | #8

  Helló

  Lenne egy kis gondom hogy felcseréltem a nevem keresztnév vezetéknév egy kérdésem lenne van lehetőségem megváltoztatni? Ha igen hogyan?

  Előre is köszi

 9. EazyPRO
  szeptember 14th, 2009 14:23-nél | #9

  Hello!

  Köszönet az előző infoért illetve a többi információért is amit az oldalon olvastam! Még 1 kérdésem lenne, amit leterhel a kártyámról összeget azzal mit is kell csinálnom?

 10. szeptember 22nd, 2009 08:33-nél | #10

  Szia István!
  Név változtatásra van lehetőség természetesen. Ezt megteheted a “contact” -> “Support Centre” -> “My Profile” -> “My personal details are incorrect ” -> “The name registered on my Moneybookers account is incorrect “. A két név mezőbe be tudod írni a változásokat és pontozd be a “Typographical error during registration” (sajtóhiba) lehetőséget, majd “Submit” gomb.

 11. szeptember 22nd, 2009 08:44-nél | #11

  Ha arra gondolsz, hogy bankkártyával ellenőrizteted le magad (verify), akkor a MoneyBookers először leterheli a kártyád 1,01 és 2,99 EUR közötti összeggel (legyen pl. 1,56 EUR). Miután ez megtörtént, látni fogod a bankkártyádhoz tartozó bankszámlaszámod kivonatában ezt a levont összeget (esetleg ha olyan a számlacsomagot, akkor rögtön SMS-ben értesülsz róla). Ha megvan ez a 3 jegyű összeg (kód), akkor nincs más teendő, csak be kell írnod a “verify credit/debit card” részhez. Miután ez sikerült, vissza fogod kapni a kártyádról levont összeget…

 1. Még nincsenek visszakövetések