MoneyBookers Pénzbetét

Ebben a cikkben a MoneyBookers pénzbetét (feltöltés, befizetés, upload funds) esetét ismertetjük, mely a már említett MoneyBookers Számla egyik művelete, külső számláról (hazai magyar bankszámláról) történő pénzküldést teszi lehetővé a MoneyBookers belső számlánkra. Regisztráció után sajnos “0″ HUF/EUR egyenleggel nyitunk. Hacsak nem kapunk valahonnan átutalást ez az állapot meg is marad. Ahhoz, hogy pozitív legyen a balső egyenlegünk itthonról “valahogy” töltenünk kell rá, hiszen addig nem tudunk se továbbküldeni, se online vásárolni stb. A másik lehetőség, hogy beregisztráljuk egy bankkártyánkat és annak seítségével töltünk fel. A MoneyBookers-ba való bejelentkezés után a “UPLOAD FUNDS” főmenüpontban tudunk pénzbetétet és egyenlegfeltöltést indítani.

Feltöltés előtt először regisztráljuk be a MoneyBookers-hez a bankszámla számunkat, ahogyan azt leírtuk a MoneyBookers Számla menüpont alatt!

Az átutalást CSAK a MoneyBookers számlán beregisztrált SAJÁT bankszámlaszámunkon keresztül tehetjük meg (pl. webbankon) egy helyi MoneyBookers bankszámlaszámra (CommerzBank Zrt. Budapest), DE a PayPal-nál megszokott megoldás, miszerint a pénztárában személyesen fizetjük be un. “rózsaszín csekk”-en a pénzt, azt NEM szabad (ahogyan azt sem, ha egy 3. személyt megkérünk töltse fel a mi utalási azonosítónkkkal). Ha így teszünk és visszatérítést igényelünk, akkor felszámoltatják velünk annak költségét! Az összeget FORINTBAN (illetve a MoneyBookers regisztrációkor megadott devizában) kell megadni, melyet aztán a helyi bank az éppen aktuális valutaárfolyamán átvált.

A helyi bank számla információi és az utalás részletei a következők:

 

Jogosult/Kedvezményezett neve: MoneyBookers Ltd

Bank: COMMERZBANK ZRT

Város: Budapest

Bankszámlaszám: 14220108-33265005

SWIFT: COBAHUHXXXX

IBAN: HU81142201083326500500000000

Számla deviza neme: HUF

Utalási azonosító: 8 jegyű, számokból álló egyedi azonosító

 

Nos még mielőtt mindenki azt gondolná a fenti számlaszám a szerkesztőé, természetesen ez nem így van. Ha rákattintunk a “UPLOAD FUNDS” menüre és bepontozzuk a “Bank transfer”-t, akkor mindenkinek ugyanezt kell látnia, kivéve az utolsó 8 jegyű azonosítót, mivel az minden MoneyBookers számla tulajdonosnak egyedi! Elektronikus utaláskor ezt feltétlen meg kell adni az utalás közleményében/megjegyzésében, mivel ez alapján kerül fel az egyenlegünkre a pénz! Erre különösen ügyeljünk! Ha saját hazai bankszámlánkról indítjuk az utalást akkor a számlánk nevének egyeznie kell a MoneyBookers számlánk regisztrációjakor megadott saját névvel, mégegyszer kihangsúlyozzuk: más névről NEM FOGADJÁK el a feltöltést! Még csak azt sem tehetjük meg, hogy ha van Company Account-unk és arról töltünk Personal Account-unkra, ez ilyenkor szintén egy 3. személy által küldött feltöltésnek számít!

Az utalt pénz kb. 2-5 munkanapon belül érkezik meg a MoneyBookers számlánkra, melyről értesítő levelet is kapunk. Kezdőknek ajánatos 1-2 dollárnak/euronak megfelelő forinttal megpróbálni az átutalást, hogy lássák és megnyugodjanak, műküdik a dolog! Mégegyszer: utalást a MoneyBookers regisztrációkor megadott deviza nemben kell megtenni!

A MoneyBookers-re a pénzbetét/feltöltés teljesen ingyenes! Ami költségként megjelenik az a valutaátváltásból fog eredni…

 

A bemutató videó hamarosan…

 

A feltöltés lehetséges bankkártyán keresztül is, ilyenor azonnal megjelenik a pénz a MoneyBookers számlánk egyenlegén. Ilyenkor sajnos 1,9% kezelési költséget számolnak fel.

Legvégül egy gyors MoneyBookers áttekintő egyenleg-feltöltési táblázat:

  SZEMÉLYI SZÁMLA (PERSONAL ACCOUNT) ÜZLETI SZÁMLA (COMPANY ACCOUNT)
Külső Pénzfeltöltés Hazai Bankszámláról Ingyenes Ingyenes
Külső Pénzfeltöltés Nemzetközi Átutalással Ingyenes Ingyenes
Külső Pénzfeltöltés Bankkártyával  1,9%  1,9%
Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • blogtercimlap
 • E-mail this story to a friend!
 • Furl
 • Internetmedia
 • Linkter
 • Live
 • Print this article!
 • Technorati
 • Share/Bookmark
 1. Még nincs hozzászólás
 1. Még nincsenek visszakövetések