MoneyBookers Pénzkivét

Ebben a cikkben az MoneyBookers pénzkivét (kifizetés, jóváírás) esetét ismertetjük, mely a már említett MoneyBookers számla egyik művelete, külső számlára (hazai magyar bankszámlára) történő pénzküldést teszi lehetővé a MoneyBookers belső számlánkról.  Természetesen ezt csak akkor tehetjük meg, ha pozitív a MoneyBookers számla egyenlegünk és csak annyit, míg el nem érjük a “0″ számlaegyenleget. Sajnos hitelt nem kapunk és a pénzünk sem fog kamatozni a MoneyBookers számlánkon. Ahhoz, hogy újra pozitív legyen a belső egyenlegünk, itthonról valahogy töltenünk kell rá (vagy valakinek küldeni kell belső/külső tranzakción keresztül), mert addig nem tudunk se továbbküldeni pénzt, se online vásárolni stb. A dolog jóval egyszerűbb és gyorsabb, ha hitelkártyához kötjük a pénz kivétet, ekkor szinte azonnal megjelenik az összeg a kártyánkon ugyanazon az áron. Lehetséges még csekken is a pénzkivét kb. dupla áron és mondani sem kell ez a leglassabb módja a tranzakciónak. A MoneyBookers-ba való bejelentkezés után a “WITHDRAW” főmenüpontban tudunk pénzkivétet kezdeményezni. A pénz “haza juttatásának” 3 féle módja lehet:

Az első, hogy SAJÁT hazai (mely a regisztrációkor megadott valuta nemű – esetünkben főleg forint alapú) bankszámlánkra kérjük ki a MoneyBookers számlánkon összegyűlt összeget. A kikéréshez szükséges a hazai bankszámlánk beregisztrálása a MoneyBookers-hez, ahogyan azt a MoneyBookers Számla menüpont alatt is leírtuk. A kikérés után néhány munkanap múlva a számlánkon tudhatjuk a pénzünket, ennek díja 1,8 EUR-nak megfelelő (kb. 500) forint. A hazai bankszámlára való kikérésről hamarosan videót is készítünk…

A második módja a pénzkivétnek a bankkártyán keresztül való kikérés, természetesen először be kell regisztrálnunk a SAJÁT bankkártya adatainkat. Erről is írtunk a MoneyBookers Számla menü alatt. Pénzkiérés után szinte rögtön utalják a kártyánkra a pénzt 1,8 EUR-nak megfelelő (kb. 500) forint összeg fejében. Amint alkalmunkban lesz erről is készítünk egy kis filmet… 

Végül a harmadik eset pénzkivételre, ha csekken kérjük ki a MoneyBookers egyenlegén felgyülemlett összeget. Ilyenkor úgy postázzák ki nekünk. Általában csak ott váltható be, ahol a bankszámlánk is van. Ennek van a legmagasabb költsége, 3,5 EUR (kb. 1000 Ft) és persze a leglassabb. Ajánlatos inkább az első 2 módon kikérni a pénzt.

Általánosságban a pénzkikérésnek nincs minimum összege, illetve legalább annyinak kell lennie a MoneyBookers számlánk egyenlegén, amekkora a kikérés díja. A maximum összege pedig az ellenőrzöttségtől függő, de megnézhető a “MY ACCOUNT” főmenüpont “View limits” almenüjében.

Végül egy gyors áttekintő táblázat MoneyBookers pénzkivét esetén:

  SZEMÉLYI SZÁMLA (PERSONAL ACCOUNT) ÜZLETI SZÁMLA (COMPANY ACCOUNT)
Külső Pénzkivét Hazai Bankszámlára 1,8 EUR 1,8 EUR
Külső Pénzkivét Nemzetközi Átutalással 1,8 EUR 1,8 EUR
Külső Pénzkivét Bankkártyára 1,8 EUR 1,8 EUR
Külső Pénzkivét Csekken 2,5 EUR 2,5 EUR

 

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • blogtercimlap
 • E-mail this story to a friend!
 • Furl
 • Internetmedia
 • Linkter
 • Live
 • Print this article!
 • Technorati
 • Share/Bookmark
 1. Még nincs hozzászólás
 1. Még nincsenek visszakövetések