MoneyBookers Pénzküldés

Ebben a cikkben a MoneyBookers pénzküldés esetét ismertetjük, mely a már említett MoneyBookers számla egyik művelete és belső tranzakciókra vonatkozik. A MoneyBookers-ba való bejelentkezés után a “SEND MONEY” főmenüpontban tudunk pénzküldést kezdeményezni.

 Pénzküldés Belső Számlán

MoneyBookers Pénzküldés
MoneyBookers Tag Pénzküldése MoneyBookers Tagnak
Mivel mi már tagok vagyunk, egyszerűen be kell jelentkeznünk a MoneyBookers számlánkba és a “SEND MONEY” főmenüpont alatt tudunk kezdeményezni pénzküldés tranzakciót egy másik MoneyBookers tagnak. Amire egyedül szükségünk van az, hogy rendelkezésünkre álljon az egyenlegünkön (vagy a hitelkártyánkon) az utalni kívánt összeg és a fogadó tagnak ismerjük az e-mail címét. Ilyenkor ez az összeg azonnal átutalásra kerül a másik személynek.

MoneyBookers Tag Pénzküldése Nem MoneyBookers Tagnak
Küldhetünk természetesen egy MoneyBookers számlával nem rendelkező személynek is összeget, ilyenkor annyi történik, hogy a megadott e-mail címre kap a fogadó személy egy értesítő üzenetet. Miután beregisztrálja magát ő is a MoneyBookers rendszerbe, utána már meg fog jelenni számára is az utalt összeg.

 

Internetes Vásárlás – Online Vásárlás

Küldhetünk pénzt pl. egy webshopnak is, ha vásárolni szeretnénk. Ilyenkor ez a pénzküldési forma nagyon biztonságos, mivel a MoneyBookers biztonságosan kezeli az információnkat. A vásárlás menete ilyenkor a következő:

MoneyBookers Internetes Vásárlás

1. Lépés:

Indítsuk meg a vásárlást egy kereskedelmi weboldaláról és teljesítsük a fizetést a MoneyBookers biztonsági hálózatában. Az adataink ilyenkor titkosított rendszerben vannak kezelve, amiből a kereskedő nem lát semmit.

2. Lépés:

A MoneyBookers feldolgozza a műveletet és bejegyzésre kerül a számlatörténetbe. Ekkor a rendszer küld egy értesítőt a kereskedőnek, hogy az összeg kifizetésre került.

3. Lépés:

A MoneyBookers mindkét félnek küld egy visszaigazoló a-mailt, mely tartalmazza a referencia számunkat.

Tehát a pénzküldés MoneyBookers számlán belül nagyon egyszerű. A “SEND MONEY” főmenüponton belül írhatjuk be a kívánt összeget, minimum kb. 0,01 EUR (~3Ft) és persze a belső MoneyBookers egyenlegünknek pozitívban kell lennie, a Currency pedig a valuta neme, esetünkben HUF. Ahogy beírjuk az összeget a szövegdobozba, rögtön megjelenik az 1%-kal (maximum 0,5 EUR-val) növelt érték, mely a MoneyBookers kezelési költsége. Lehetőségünk van ütemezett/időzített és rendszeres pénzküldésre is, olyankor a “Scheduled / recurring payments”-et kell bepipálni. Egy másik nagyon hasznos lehetőség az úgynevezett letét/zálog (Escrow) funció, melyet ha bepipálunk, akkor addig a pénz letétben marad (senki sem férhet hozzá), míg az eladó és vásárló nem teljesítette a feltételeit. Ennek felára van, mely az küldendő összeg 1%-a, de minimum 2 EUR. A küldéshez természetesen szükséges a fogadó fél email címe és megjegyzéseket, közleményt is írhatunk.

A MoneyBookers pénzküldés folyamatát hamarosan videóval is illusztráljuk:

 

VIDEO1

 

 

Lehetőség van kötegelt (tömeges) pénzküldésre is a “Make a mass payment” almenü pont alatt. Az alap kimenő pénz limit 1000 EUR (kb. 300 000 Ft)/90nap, melyet növelhetünk ha (verified) ellenőrzöttek leszünk.

Végül egy kis összegző táblázat MoneyBookers BELSŐ pénzküldésre vonatkozóan:

 

  SZEMÉLYI SZÁMLA (PERSONAL ACCOUNT) ÜZLETI SZÁMLA (COMPANY ACCOUNT)
Belső Pénzküldés összeg + 1%, max 0,5 EUR összeg + 1%, max 0,5 EUR

 

Oszd meg és Élvezd:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • blogtercimlap
 • E-mail this story to a friend!
 • Furl
 • Internetmedia
 • Linkter
 • Live
 • Print this article!
 • Technorati
 • Share/Bookmark
 1. Még nincs hozzászólás
 1. Még nincsenek visszakövetések