Neteller Leírás

február 18th, 2009

Csak mostanság lett jobban felkapott Magyarországon a NETELLER, mint biztonságos online internetes pénztranszfer cég. A MoneyBookers-hez hasonlóan a NETELLER szintén az online játékokhoz (főleg póker és kaszinó játékok) fogalmához kötődik igazán. Nem is gondolnánk, de a NETELLER már 1999-óta jelen van az online pénzpiacon és azóta is töretlenül halad előre és bonyolít le évente több milliárd dollár forgalmat. Összekapcsolja a kereskedők és vásárlók pénzügyi tranzakcióit mára már több mint 160 országban.
Ugyancsak hasonlóan a MoneyBookers-hez, a NETELLER folyamatait is felügyeli a FSA (Financial Services Authority) pénzügyi hatóság és ezzel a megbízhatóság mellett magas minőségi követelményeket is felállítva a nemzetközi internetes pénzpiacon, melyet a NETeller igyekszik a többi országban is szinten tartani.

Hogy miért is jó a NETELLER és miért is használják internetes pénzügyi tranzakciókra? A válasz az egyszerűségben és biztonságban rejlik. A szintén elterjedt közvetlen internetes bankkártyás lehetőség igaz talán a leggyorsabb és biztonságos is, mégis a vásárlók nem szívesen adták/adják ki bankkártya adataikat a weben minden egyes “ismeretlen” oldalnak (pl. webshopnak, vásárlási lehetőséggel rendelkező oldalaknak.) Ilyen szempontból a NETeller és egyéb hasonló online pénz transzfer cég (pl. PayPal, AlertPAY, MoneyBookers) valahol középen helyezkedik el a vásárló-kereskedő közt, mely megalapozott tőkével és hitelességgel rendelkezik. Elég csak a NETeller-nél számlát nyitni, ott beregisztrálni személyes adatainkat, majd a regisztrációnkkor megadott egyedi azonosító számot felhasználva csak azt adjuk meg a pénzes tranzakciókra. (Itt jegyezzük meg a különbséget a többi hasonló online pénztranszfer cég között, mivel a NETeller elsősorban nem email címet használ pénzügyi tranzakciókra, hanem az előbb említett egyedi azonosító számot) Ilyen egyszerű…sőt a NETeller abban is eltér a többektől, hogy az általuk készített saját kártyával (MasterCard típusú NET+ kártya) is fizethetünk, illetve pénzt vehetünk ki ATM automatákból. Ebből a kártyából létezik virtuális típusú is, mellyel internetes még biztonságosabban vásárolhatunk. Egy általános “hiba” a legtöbb NETeller leírás oldalon, hogy a NETeller -t elektronikus banknak nevezik, holott nem bank! Inkább amolyan biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”, pénztranszfer cég.

Az internetes fizetés könnyebb megértése érdekében 2 bemutató videót is készítettünk a NETeller leírás előtt. Egyik a “hagyományos” hitelkártyás vásárlást mutatja be, ahol vásárláskor sajnos ki kell adnunk a hitelkártyánk adatait. Ilyenkor a fizetést ún. Fizetési Átjárók (Payment Gateways) segítségével dolgozzák fel és azonnal a kereskedő számlájára kerül a pénzünk. Tehát az illusztráció a következő:

A második videó egy kicsit a NETeller leírás “előmelegítésére” szolgál. Ha így közvetetten vásárolunk, akkor fizetéskor minden esetben úgynevezett Fizetési Feldolgozó (Payment Processor) segítségével a tényleges tranzakció a NETeller számlánkon történik, természetesen a beleegyezésünkkel. Itt tárolják a személyes adatainkat. Ilyen Fizetési Feldolgozó például maga a PayPal, AlertPay, MoneyBookers stb. is. Ennek illusztrációja:

Az általános bevezetés után bemutatjuk a NETeller Regisztráció folyamatát, mellyel akár + 10 BÓNUSZT is kaphatunk majd a számlánkra! Szintén átrágjuk a NETeller Számla tulajdonságait és lehetőséget, ezen belül is a NETeller Pénzküldés és Pénzkérés, NETeller Pénzbetét, NETeller Pénzkivét folyamatait, természetesen videós bemutatókkal!

  • Share/Bookmark

Neteller Neteller Cikkek , , , , , ,

Neteller Leírás – Pénzforgalom

február 18th, 2009
Hozzászólások kikapcsolva

Ez a cikk egy általános leírást ad a NETELLER pénzforgalomról. Részletesebb információk majd a NETeller Számla oldalon lesznek elérhetők, ahol az egyes pénz műveletek módjáról és díjszabásáról is olvashatunk. Előtte kis bevezető: a NETeller használata egyszerű, magát a NETeller pénzforgalmat kettébonthatjuk belső (NETeller számlán belüli) és külső (NETeller számla és pl. saját bankszámla közti) tranzakcióra.

Belső tranzakciók: ahogyan azt már említettük az előző NETeller Leírás cikkben, pl. vásárláskor elég megadni a regisztrációkor kapott egyedi számazonosítónkat (és biztonsági számot), majd NETeller számla kezelőfelületén saját beleegyezésünk után végrehajtódik a tranzakció. Alap esetben 2 fajta belső tranzakcióról beszélhetünk, de a NETeller egy kalap alá veszi a dolgot:

  • Pénztranszfer (Transfer)

A pénztranszfer tartalmazza a pénzkérést és pénzküldés lehetőségeit. A vásárlás is tulajdonképpen pénz küldés és fogadás, ezért nem vettük fel külön pontnak. A későbbiekben foglalkozunk majd a NETELLER többi szolgáltatásaival is. A többi hasonló internetes pénztranszfer céggel ellentétben, regisztrációnál csak 1 fajta NETELLER számlacsomag van (tehát nincs külön Személyi és Céges Számla), viszont megkülönböztetnek NETeller Express és NETeller Extended számlát, mely igazából biztonsági okokból van szétválasztva. Általánosságban elmondható, hogy a belső számlákon történő pénzmozgatás (küldés/fogadás) nagyon kedvezményes (pl. a pénzfogadás teljesen ingyenes). Erről részletesen a NETeller Számla és NETeller Regisztráció oldalon olvashatunk, ahol a számla bemutatásáról és regisztrálás/számlanyitás lépéseiről videó összeállítás is végigkövethető. Itt foglalkozunk a részletes díjszabásokkal is.

Külső tranzakciók: ezek olyan pénzforgalmak, melyek a NETELLER belső számláról pl. külső hazai bankszámlánkra (egyenleg jóváírás) és a hazairól a NETeller belső számlára történnek (egyenleg feltöltés). Tehát ezek a következők, ki hogy fordítja:

  • Pénzbetét – Feltöltés – Befizetés (Deposit)
  • Pénzkivét – Jóváírás – Kifizetés (Withdrawl)

Úgy is elképzelhetjük a dolgot, mintha a NETeller számlánk egy mobil telefon kártya lenne, melyet használhatunk pl. vásárlásra és ennek a “kártyának” az egyenlegét bármikor feltölthetjük, vagy ha már van rajta összeg azt le is vehetjük saját hazai számlánkra. A feltöltés minden esetben ingyenes, viszont van minimum feltöltési összeg. Fontos megjegyezni, hogy a NETeller számla nem üzemel hitelszámlaként, csak maximum annyi összeget vehetünk le róla amennyi az egyenleg és nem is kamatozik a számlán lévő összeg!

Teljes részletességgel a NETeller Számla oldal alatt olvashatunk és nézhetünk végig videókat, hogyan is zajlanak a tranzakciók és mi mennyibe kerül…

  • Share/Bookmark

Neteller Neteller Cikkek , , , , , , ,