PayPal > PayPAl Cikkek > PayPal Leírás

PayPal Leírás

Talán az egyik legelterjedtebb online fizetési megoldás a PayPal, (pl. az AlertPAY, MoneyBookers stb. mellet), mely nem csak világszintű népszerűségéről ismert, hanem biztonságáról is (így a PayPal magyar körökben is egyre elfogadottabb). A PayPal (Europe) 1993-as cégbejegyzéssel indította pályafutását, mint hitelintézet Luxemburgban. A PayPal igazán csak akkor épült be a köztudatba, mikor a nagy és híres amerikai online aukciós óriás az eBay 2002-ben bekebelezte és azóta PayPal Inc. néven fut Kalifornia (USA) székhellyel. Mára már a két fogalom szinte teljesen összeforrt. Körülbelül 190 országban használható a PayPal vásárlásra és pénz küldésre 18 valutanemben.

Hogy miért is jó a PayPal és miért is használják internetes pénzügyi tranzakciókra? A válasz az egyszerűségben és biztonságban rejlik. A szintén elterjedt közvetlen internetes hitelkártyás lehetőség igaz talán a leggyorsabb és biztonságos is, mégis a vásárlók nem szívesen adták/adják ki hitelkártya adataikat a weben minden egyes “ismeretlen” oldalnak (pl. webshopnak, vásárlási lehetőséggel rendelkező oldalaknak.) Ilyen szempontból a PayPal és egyéb hasonló online pénz transzfer cég (pl. AlertPAY, MoneyBookers, NETeller) valahol középen helyezkedik el a vásárló-kereskedő közt, mely megalapozott tőkével és hitelességgel rendelkezik. Elég csak a PayPal-nál számlát nyitni, ott beregisztrálni személyes adatainkat (esetleg hitelkártyánkat is), majd a regisztrációnkkor megadott egyedi e-mail címet felhasználva csak azt adjuk meg a pénzes tranzakciókra. Ilyen egyszerű…vásárláskor megadjuk PayPal-os e-mail címünket, mely elnavigál a biztonságos PayPal számla oldalunkra, ahol csak megerősítjük, leokézzuk a tranzakciót és a többit már elvégzik helyettünk a háttérben. Egy általános “hiba” a legtöbb PayPal leírás oldalon, hogy a PayPal-t elektronikus banknak nevezik, pedig nem bank! Inkább amolyan biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”.

Az internetes fizetés könnyebb megértése érdekében 2 bemutató videót is készítettünk a PayPal leírás előtt. Egyik a “hagyományos” bankkártyás vásárlást mutatja be, ahol vásárláskor sajnos ki kell adnunk a bankkártyánk adatait. Ilyenkor a fizetést ún. Fizetési Átjárók (Payment Gateways) segítségével dolgozzák fel és azonnal a kereskedő számlájára kerül a pénzünk. Tehát az illusztráció a következő:

 

 

A második videó egy kicsit a PayPal leírás “előmelegítésére” szolgál. Ha így közvetetten vásárolunk, akkor fizetéskor minden esetben úgynevezett Fizetési Feldolgozó (Payment Processor) segítségével átnavigál az oldal a PayPal számlánkra és ott erősítjük meg a vásárlást. Itt tárolják a személyes adatainkat, esetleg a hitelkártya adatainkat is. Ilyen Fizetési Feldolgozó például maga a PayPal, AlertPay, MoneyBookers, NETeller stb. is. Ennek illusztrációja:

 

 

A PayPal számla egyenleg (belső számla) feltölthető és le is kérhető. Ennek többféle módja létezik, bővebben a következő PayPal fizetés cikkben olvashatunk. Fontos megjegyezni, hogy mindig először a PayPal belső számlán történnek a tranzakciók! Ha bankkártyánkat (hitelkártyánkat) is beregisztráljuk, akkor a pénz szinte azonnal megérkezik a kártyára, illetve levonódik a kártyáról, a tranzakció irányától  és a PayPal számla típusától függően. A számlákon történő pénzforgalomnak lehetnek díjai, erről részletesebben a követkető PayPal fizetés cikkben…

A hivatalos weboldal elérhető a PayPal link alatt.

Oszd meg és Élvezd:
 • Linkter
 • blogtercimlap
 • Digg
 • del.icio.us
 • Sphinn
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Furl
 • Spurl
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Share/Bookmark

PayPal PayPAl Cikkek , , , , ,

 1. október 18th, 2010 23:56-nél | #1

  Szia Irenke!
  Először is kérjük olvasd át a cikkeinket és tanulmányozd a videóinkat, mert a legtöbb kérdésedre meg fogod találni a választ.

 2. Éva
  február 22nd, 2011 15:09-nél | #2

  Szia! Hogy tudom a PayPal számlát megszüntetni? Keresgéltem a cikkek között,és a PayPal.com honlapon is, de nem találtam információt. Segítségedet kérném.

  Köszönettel:
  Éva

 3. február 25th, 2011 07:24-nél | #3

  Hello!

  DarkOrbiton akarok uridiumot vásárolni.Amikor PayPal-lal akarok fizetni a bankártyám adatait kéri.Nekem nincs kártyám pont ezért használom a paypal-t.Tudtok segíteni,hogy ne keljen a bankkártyát beregisztrálni az accountomhoz?

 4. február 28th, 2011 23:23-nél | #4

  Szia Éve!
  Pedig már néhányszor leírtuk: Profile -> Close Account.

 5. február 28th, 2011 23:48-nél | #5

  Szia Rocky!
  Az eladó megkövetelheti a kártyát a PayPal-hoz, ilyenkor nem tudsz mit csinálni. A PayPal-nak nem az a lényege, hogy ne kelljen kártyát regisztrálni :)

 6. zsani
  március 17th, 2011 12:01-nél | #6

  Sziasztok!
  Egyik nap regisztráltam a paypalra, OTP JUNIOR max visa electronommal és minden rendben ment, levették a 400plusz200ft-ot, aztán a kódot is elfogadta, és pillanatok alatt már a paypal egyenlegen ott is volt a 400ft. Regisztrálásom után kezdtem csak el olvasni ezt az oldalt és teljesen megijedtem emiatt a neves dolog miatt,mert én is úgy regeltem, hogy keresztnév vezetéknév, ezért(bár minden jól működött) mégis írtam nekik, hogy cseréljék fel a nevemet, amit itt találtam megfogalmazva. Na most még nem válaszoltak, de ugye ebből nem lesz gond, hogy eddig minden rendben volt, és most emiatt aztán valami bibi lesz, hogy felcserélik ?!:D

 7. zsani
  március 17th, 2011 19:04-nél | #7

  Közbe már meg is jött a válasz ebayről és minden gond nélkül átírták a nevemet.
  Szal remélem h ezek után sem lesz vele gond. :)

 8. március 26th, 2011 10:05-nél | #8

  Szia Zsani!
  Nálunk a leírtak szerint szerepel és eddig soha semmilyen gond nem volt. Amikor fordítva volt, akkor kikérésnél vontak le díjat. Azonban elképzelhető, hogy ez a dolog már megszűnt…

 9. április 1st, 2011 19:27-nél | #9

  Szia Dávid!
  Ha valami gond volt, mindenképpen vissza fogják utalni, ez esetleg több hétig is eltarthat. Talán érdemesebb lenne Unicredites pénztári befizetéssel tölteni.

Hozzászólás oldalakhoz
 1. Még nincsenek visszakövetések