PayPal Számla

Ezen az oldalon a PayPal számla (PayPal Account) tulajdonságait ismertetjük. Miután átolvastuk a PayPal Leírásokat és túljutottunk a PayPal Regisztráció akadályain (remélhetőleg a videós prezentációnak köszönhetően percek alatt), máris PayPal számla tulajdonosokká váltunk.

A PayPal számla bejelentkezése előtt egy nagyon fontos kitérő: a BIZTONSÁG! Sokan nem említik meg ezt a kulcsfontosságú dolgot. Először is használjunk vírusírtót (antivirus), tűzfalat (firewall) és kémprogram (spyware, malware) kiszűrőket! Könnyen adatlopás áldozatáivá válhatunk, ha nem védekezünk! A másik dolog amire MINDIG figyeljünk PayPal számla használatakor: a böngésző tanúsítványokra, hitelesítésekre és biztonsági logo-kra! Felraktuk a 2 legnépszerűbb böngésző (Internet Explorer, Firefox) internet cím beviteli sávjainak az összevágott fotóit és bekereteztük mire figyeljünk, többek közt a sima “http” helyett “https“-t kell látnunk!

PayPal Számla Biztonság az IE-benPayPal Számla Biztonság a FireFox-ban

Bejelentkezés után egyből láthatjuk a köszöntő üzenetet nevünkkel, számla nyitási évünkkel, számla típusunkkal (Personal, Premier, Business) és státuszunkkal (Verified/Unverified). Megjelenik PayPal számla egyenlegünk forintban-dollárban és legfrissebb számlatörténetünk 30 napra visszamenőleg, melyet lekérdezhetünk pénz küldés, pénz fogadás és összes pénzforgalom szerint. Ha esetleg valamit kifelejtettünk, vagy kihagytunk számla regisztráció során, akkor jobboldalt egy kis “tennivaló lista” (To do list) is megjelenik (pl. hitelesítsük számlánkat e-mail-lel, regisztráljuk be bankkártyánkat, emeljük számla limitünket stb.). A “Profile” résznél lehetőségünk nyílik megváltoztatni és hozzáadni e-mail címet, hazai bank számlát, bankkártyát és lakcím adatokat.

Egy áttekintő videót is készítettünk a PayPal számla egyes menüpontjairól és lehetőségeiről a teljesség igénye nélkül. A videón szereplő dolgok eltérhetnek a valóságtól, amennyiben változások történtek volna a PayPal számla oldalán a felvétel óta (A PayPal videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN).

Ellenőrzött (Verified) PayPal számla tulajdonosokká akkor válhatunk, ha igazoljuk magunkat. A PayPal ezt úgy oldaja meg, hogy bankkártyánkon keresztül “igazoltat” bennünket. Ez úgy történik, hogy miután megadtuk bankkártya adatainkat, a PayPal levon arról 400 Ft-nyi összeget, de ne ijedjünk meg, mert ezt visszautalják! Amint levonták ezt az összeget tőlünk, annak nyoma lesz és megjelenik saját hazai számla történetünkben (vagy ha internetes számla csomagunk van és kértünk SMS értesítést a tranzakciókról, akkor rögtön megjelenik SMS-ünkben). Ebben megtalálható lesz a PayPal neve és valahol egy 4 számjegyű kód is. Na ezzel a kóddal tudjuk véglegesíteni az ellenőrzést, ha beírjuk a PayPal számlánknál. Akinek nincs SMS-es értesítő szolgáltatása, az kénytelen lesz megvárni a havonta postázott számla kivonatát, vagy ha ezt nem akarja megvárni besétál a bakjába és kikéri a kivonatát a fiókban. Ha beírtuk a kódot és véglegesítettünk, akkor vissza is kapjuk a pénzünket! A bankkártya kérdése is érdekes: a PayPal számla dombornyomott bankkártyát biztosan elfogad (melynek hátoldalán ellenörző szám is található), viszont az Electron típusú kártyák már kérdésesek, elfogadóhely függő, általában nem fogadják el internetes vásárlásra, így a PayPal sem, bár állítások szerint volt akinek elfogadta. A PayPal számla kártya hozzáadásakor (a cikk írása idejében) egyáltalán nem választható ki semmilyen Electron-os kártya, csak sima Visa, MasterCard és American Express (AMEX) típusú, viszont ha megnézzük a MoneyBookers-nél ott már van külön olyan lehetőség is, hogy Visa Electron.

Készítettünk videót hitelkerettel nem rendelkező bankkártya (debit card) beregisztrálásáról is, melyet megtehettünk még PayPal regisztrációkor, de erre később is van lehetőségünk a PayPal számla alatti “Add or Edit Credit Card” gyorsmenüpont alatt. A következő felvételben már volt beregisztrálva 1 OTP-s Visa Classic (nem Electron) bankkártyánk és emellé adunk hozzá 1 Raiffeisen Classic-osat (A PayPal videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN).

A PayPal valamiért a regisztráció során a számláról először zárolt 1 Ft összeget, amit mondjuk a kapott SMS-ben 1 USD-nek írt. Az SMS nagyjából a következő volt: “Sikeres vásárlás xy számú kártya 1 USD, új egyenleg:……09-04-22 11:06:30 00000001PAYPAL……..”. Aztán az ellenőrzési lépésnél valóban lezárolták a 400 Ft-ot, mely kb 2-3 nap alatt tranzaktálódott át a PayPal-hoz. Ennek üzenete a következő volt: “Sikeres vásárlás xy számú kártya 400 HUF, új egyenleg:…..09-04-22 11:08:23 000000015255PAYPAL--*EXPUSE…….”. Az ellenőrző kód tehát az SMS/számla kivonat PAYPAL szó előtti 4 számjegye, a mi esetünkben pl 5255 volt. Zárolás után tehát 2-3 nap alatt ténylegesen levonják az összeget, majd az ezt követő kb. 24 órán belül utalják vissza a 400 Ft-ot először a PayPal számla egyenlegére, de onnan rögtön át is kerül vissza a kártyánkra (illetve a kártyánk alá tartozó hazai bank számlánkra). Ennek szövege:”Jóváírás az xy számú számlán, 400 HUF. 09-04-27 15:27:13 xy5255PAYPAL--EXPUSE xy 400,00 HUF 1,77  USD”. (Az “xy” számsorozatok rövidítése.)

Mivel gyakran előforduló probléma, hogy a PayPal számla bankkártya beregisztrálása során rosszul adják meg a kódot, majd többszöri sikertelen próbálkozás következtében a PayPal letiltja a kártyát (denied), ezért inkább leírjuk a tiltás feloldásának egyik lehetséges módját. A PayPal számlában legfelül jobb oldalt “Help”, majd jobb oldali sáv “Contact us” link, majd középen “Send us” link, aztán “Bank Account/Credit Card” -> “Credit Card -- Link and Confirm”. Alul a 3. mezőbe írjuk be pl, hogy “Can you re-add my debit card, please?” -> “Continue” gomb, a következő ablakban a “Have you received….” ott pontozzuk be a “Yes”-t (mivel már megkaptuk a számot), alá a mezőbe a kártya UTOLSÓ 4 számjegyét végül az “Additional Information” mezőbe írjuk pl. a következőt: Hello, my debit card is disabled. Can you re-add it please? Thank you and regards, Nevünk”.

Ha a bankkártya által ellenőrzöttek lettünk (Verified), akkor igaz jócskán megemelkedik az ÉVES pénz küldési, fogadási és kikérési limitünk (kb. 630 000 Ft/év), de valakinek lehet még ez sem elég. Nem mintha nekünk nem lenne az, de a kiváncsiságtól vezérelve szrettük volna megtudni, hogyan kell tovább emelni a fenti limitet. Ehhez nem kell más, mint a személyazonosságunk fényképes bizonyítása és a lakcím igazolásunk. Mindkettőt szerencsére fel lehet tölteni a PayPal számlán keresztül és hamar el is bírálják (tehát nem kell faxolni). A procedúra során mi fényképes igazolásnak a nemzetközileg leghitelesebb okiratot, az útlevelet szkenneltük be és lakcím igazolás gyanánt pedig a kb. 1-2 hónapos bankszámla kivonatunkat digitalizáltuk be, majd töltöttük fel. Ezt meg is mutatjuk videón részletesen:

A történethez hozzátartozik, hogy először csak az útlevelet küldtük el, mivel csak azt kérték a PayPal oldalon, majd hamarosan jött 1 email, hogy igazoljuk a lakcímünket is. Miután ezt is megtettük, tényleg eltűnt a limit!

Ha ”Personal” számlacsomagunk van, akkor itt nyílik lehetőségünk a “Premium” számlára, vagy a “Business” számlára váltani (Upgrade Account). Ha Business számlának van, akkor további lehetőségeket kapunk, például egyszerűen weboldalba szerkeszthető PayPal vásárlási gombot kapunk, mely pl. webshopnál jól jöhet.

Ahogy azt már említettük belső és külső számla műveleteket tudunk végrehajtani. A következőkben ezeket taglaljuk:

Belső számla műveletek:

Külső számla műveletek:

Összegzésképpen egy táblázatban tűntetjük fel a különböző PayPal műveletekhez tartozó különböző díjakat:

SZEMÉLYI SZÁMLA (Personal Account) PREMIER/ÜZLETI SZÁMLA (Premier/Business Account)
Számla nyitás Ingyenes Ingyenes
Pénz küldés Ingyenes Ingyenes
Pénzkivét 25,000 HUF vagy afölött Ingyenes, 24,999 HUF vagy alatta 250 (a PayPal nem amerikai bankoknál felszámíthat valamekkora minimum összeget) 25,000 HUF vagy afölött Ingyenes, 24,999 HUF vagy alatta 250 (a PayPal nem amerikai bankoknál felszámíthat valamekkora minimum összeget)
Pénzbetét Ingyenes Ingyenes
Pénzfogadás belső PayPal számlára Ingyenes 1.9% + 90 HUF-tól 3.4% + 90 HUF-ig havi tranzakciótól függően
Pénzfogadás Bankkártya segítségével 5.4% plusz 90 HUF. Pénzküldési limit: 5db/év és éves összegkorlátozás is van! 1.9% + 90 HUF-tól 3.4% + 90 HUF-ig havi tranzakciótól függően
Valuta átváltási tranzakciók 2.5% * 2.5% **


* Personal számla (Personal PayPal Account) tulajdonosok nem fogadhatnak pénzt eBay-ről, csak ha nagyobb csomagba váltanak.** A PayPal kiskereskedői valuta árfolyamon váltja át a pénzt, ha valutával fizetünk, mely tartalmazza ezt a 2,5% “szórási” értéket. Ez az értkék a forgalom nagyságához mérten változhat!

Mind a külső, mind a belső PayPal számla műveletek pillanatnyilag 22 ország valutáival elérhetőek, ezek az országok a következők:

 • Európa : Euró, Angol Font, Magyar Forint, Cseh Korona, Norvég Korona, Svéd Korona, Dán Korona, Lengyel Zlotyi, Svájci Frank
 • Észak-Amerika: Kanadai Dollár, Amerikai Dollár
 • Közép-Amerika: Mexikói Pezó
 • Ázsia: Izraeli Sekel, Hong Kong Dollár, Szingapúr Dollár, Japán Yen
 • Óceánia: Ausztrál Dollár, Új-Zélandi Dollár
 • Afrika: Dél-Afrikai Rand

A PayPal Magyarország viszonylatban nem túl régóta fogadja csak el a forint alapú bankszámlát és hitelkártyás fizetést.

Értékesnek és hasznosnak találod a leírásokat? Szeretnél támogatni minket? Ha igen, akkor “hívj meg egy capuccinora” SMS segítségével! Részletek a kapcsolatok oldalon.

Oszd meg és Élvezd:
 • Linkter
 • blogtercimlap
 • Digg
 • del.icio.us
 • Sphinn
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Furl
 • Spurl
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Share/Bookmark
 1. február 28th, 2011 23:55-nél | #1

  Szia Mara111!
  Leírtuk hogyan kell kérvényezni a kártya feloldását a PayPal-nál, kérjük tanulmányozd át!

 2. március 1st, 2011 00:05-nél | #2

  Mindenképp először kártyát kell beregisztrálni, addig felesleges bármit is feltölteni…csak arra tudunk hivatkozni, amit a videónkban bemutattunk, hiszen így sikerült…

 3. Attila
  március 1st, 2011 11:50-nél | #3

  Sziasztok!

  Olyan gondom, van és kezdek aggódni,mert utaltam egy összeget a playpal oldalán a Top Up menüben található számlaszámra,de a pénz még mindig nincs a számlámon.Az utalást egy hete küldtem át és ott azt írják 2 4 munkanap és eddig semmi.Próbáltam érdeklődni az Unicreditnél és felvilágosítottak hogy semmit nem tudnak mondani,mert ott csak számlát vezet a playpal és erről nem tud semmit mondani.Talán az lehet a baj hogy a feleségem nevéről utaltam és az nem egyezik a nevemmel,mert az Én nevemen van a playpal számla.Épp ezért kezdek aggódni mi lehet a pénzemmel.Tegnap próbaképpen utaltam 100 Ft -ot az Én számlámról is,kíváncsi vagyok az mikor ér oda.Szerintetek meddig várjak,vagy mit is lehet ilyenkor tenni??

 4. Attila
  március 2nd, 2011 07:53-nél | #4

  @Attila

  Sziasztok!

  a fentebb említett próba utalásom a saját számláról az a 100 Ft már a playpal számlámon is van,vagyis 2 nap alatt ott van.De mi lehet a másik összegemmel????

 5. kis tibor
  március 2nd, 2011 23:01-nél | #5

  Sziasztok.
  Kérdésem egyszerű: premier számlám van és egy internetes webáruház, (vásárlók kizárólag külföldiek.)
  Szeretném, ha nem az én nevem, hanem a weboldal neve jelenne meg a kliensnél, mint elfogadó hely. (mintha cég lenne.)pl. webgraphic.com.
  1.Lehet-e alias nevet rendelni a premier accounthoz?
  2. Lehet-e ilyen néven bankszámlát nyitni, (bárhol) céges papírok nélkül?
  Köszi a választ. Kis tibor

 6. Béla
  március 9th, 2011 18:10-nél | #6

  Hali, szóval ha vásárolok ebay-en akkor elkérik az paypalos email címemet és onnan veszik le a lóvét… Kell vásárlás előtt feltöltenem összeget apaypal-ra hogy tudjak venni, vagy rögtön levon az itthoni számlámról(Verified vagyok) köszi.

 7. Trish
  március 9th, 2011 21:15-nél | #7

  Sziasztok!

  Akadt némi problémám… :( Tegnap este beregisztráltam ’Visaként’ a Visa Electron kártyámat, ez után pedig megnéztem a számlámat, és sikeresen levonták róla a 400 Ft-ot [banki SMS értesítést csak abban az esetben kapok, ha pénz érkezik a számlámra, így sajnos nem kaptam üzenetet a tegnapi tranzakcióval kapcsolatban, viszont neten meg tudtam nézni]. Az egészen biztos, hogy a Paypal levonta az összeget a számlámról, a számlatörténetben viszont ennek semmi nyoma (legalábbis egyelőre)… Tegnap este óta várom, folyamatosan ezt nézem, de semmi… A levonásnak rögtön fel kéne tűnnie a számlatörténetben, vagy normális, hogy várni kell rá 2-3 napot?

  A választ előre is köszönöm!

  Trish

 8. március 10th, 2011 23:51-nél | #8

  Szia Attila!
  Erről már többször is írtunk: SAJÁT számláról kell küldeni…a pénzt majd vissza fogják utalni, ne aggódj!

 9. március 10th, 2011 23:57-nél | #9

  Szia Tibor!
  Valószínű Business számla nélkül nem fogod megúszni a dolgot.

 10. március 11th, 2011 00:19-nél | #10

  Szia Béla!
  Az összes kérdésedre a válasz megtalálható a leírásban!

 11. március 11th, 2011 00:22-nél | #11

  Szia Trish!
  Várj türelmesen! Volt akinek azonnal megjelent, de általában várni kell, hogy a zárolás tényleges levonás legyen…

 12. Gammer
  március 12th, 2011 21:42-nél | #12

  Segítsetek!
  Meg szeretnék szüntetni egy PayPal számlát. Odáig eljutottam, hogy meg kellett adnom a bankszámlaszámom. De! Akármilyen formában írtam be, nem fogadta el. Arra emlékszem, hogy amikor meg kellett adni, akkor is macerás volt.
  Tudja esetleg valaki? BIC/SWIFT kód, nemzetközi számlaszám, a számok megadása, kötőjellel, elválasztva, egybe????
  Köszi

 13. St
  március 23rd, 2011 18:39-nél | #13

  Sziasztok!
  A következő problémám lenne: a cégemnek létrehoztam egy PayPal számlát. A Business contact-hoz beírtam a nevemet, a cég nevéhez pedig a cég nevét. Amikor viszont kéri a bankkártyaszámot, akkor a kontakt ember nevét írja be automatikusan, és nem lehet változtatni (vagyis csak a keresztnevet, aminek nincs értelme). A bankkártya viszont céges, és szerintem emiatt nem fogadja el, mert nem egyezik a név. Mit lehet ilyenkor tenni?

 14. március 26th, 2011 09:51-nél | #14

  Szia Gammer!
  Mielőtt kérdeznél, kérjük olvasd át a cikkeinket és megtalálod a választ. Magyar PayPal-hoz csak saját hazai bankszámlaszámot lehet hozzáadni, mindenféle egyéb karakter nélkül…továbbá nem kell BIC/SWIFT sem…

 15. március 26th, 2011 10:57-nél | #15

  Szia St!
  Sajnos a Business számlával kapcsolatban még nincs elég tapasztalatunk, így gyűjtünk minden hasznos információt.
  Esetleg meg lehetne kérdezni a PayPal Support-ot, hogy ebben az esetben mi a teendő. Valószínű amúgy, hogy ettől független a kártyát el fogja fogadni a rendszer…
  Reméljük ha lesz valami tapasztalatod, megosztod velünk is! Másnak is jól jöhet az információ.

 16. eliza
  március 30th, 2011 12:19-nél | #16

  Sziasztok!

  Segítsetek!
  Vásároltam az ebay-n már többször is és paypal fizettem.
  Utobbi fizetéseimnél kiirta , hogy a limitem lejár( nem hitelbe vásárolok egyből lveszik a számlámról.Azt mondták küldenek egy kódót és ha az enyém a kártya vissza teszik a 400 ft.Ez idáig rendeben.
  De mai is szerettem volna fizetni és ma nem engedte mert nem küldtek kódot és nem tudom mit írjak be.
  Valamit lehet, hogy én szúrtam el? Vagy nem jól értelmezek valamit?
  Segítséget kérek! Köszönöm.

 17. eliza
  március 30th, 2011 12:28-nél | #17

  Köszönöm!!!!!!!!!!!!
  Rájöttem!

Hozzászólás oldalakhoz
1 ... 17 18 19
 1. Még nincsenek visszakövetések