PayPal Pénzbetét

Ebben a cikkben a PayPal pénzbetét (feltöltés, befizetés, top up) esetét ismertetjük, mely a már említett PayPal számla egyik művelete, külső számláról (hazai magyar bankszámláról) történő pénzküldést teszi lehetővé a PayPal belső számlánkra. Regisztráció után sajnos “0″ HUF/USD egyenleggel nyitunk. Hacsak nem kapunk valahonnan átutalást ez az állapot meg is marad. Ahhoz, hogy pozitív legyen a belső egyenlegünk itthonról valahogy töltenünk kell rá, hiszen addig nem tudunk se továbbküldeni, se online vásárolni stb. A másik lehetőség, hogy beregisztráljuk DOMBORNYOMOTT bankkártyánkat és annak segítségével tranzaktálunk. Ilyenkor szinte azonnali a pénzmozgás és nulla PayPal egyenleggel is vásárolhatunk, küldhetünk pénzt, stb. A PayPal-ba való bejelentkezés után a “Top Up” menüpontban tudunk pénzbetétet és egyenlegfeltöltést indítani.

Az átutalást bármelyik hazai bankokon keresztül megtehetjük (átutalási megbízással -- rózsaszín nyomtatvány) egy helyi PayPal bankszámlaszámra (Unicredit Bank), vagy az említett bank pénztárában személyesen fizetjük be, ilyenkor az úgynevezett “készpénzbefizetési bizonylat” (befizetési és pénztárbizonylat -- cash deposit) segítségével történne, DE ez a lehetőség még NEM lett tesztelve! Az első esetben SAJÁT bankszámlával kell rendelkeznünk és fel kell tüntetni a forrás bankszámlászámot is (utalni webesen is lehet, ilyenkor ugye nem kell bemennünk a bankba), második esetben nem kell, hogy legyen hazai bankszámlánk, DE így befizetni CSAK a Unicredit Bank pénztárában tudunk (ha lesz időnk leteszteljük ezt a lehetőséget, de a PayPal eleve kiköti, hogy saját országunkban regisztrált bankszámlával kell rendelkeznünk). A pénz még ELVILEG  befizethető lenne postán is: belföldi postautalvánnyal (”rózsaszín csekk”), DE szintén NEM tesztelt! Az összeget FORINTBAN kell megadni, melyet aztán majd átkerül a PayPal számlánk (USD/HUF) egyenlegére. A helyi bank számla információi és az utalás részletei a következők:

Jogosult/Kedvezményezett neve: BofA re: PAYPAL PTE LTD

Bank: Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest

Bankszámlaszám: 10918001-0000000115050684

Utalási azonosító: 15 jegyű, betűkből és számokból álló egyedi azonosító

Nos még mielőtt mindenki azt gondolná a fenti számlaszám a szerkesztőé, természetesen ez nem így van. Ha rákattintunk a “Top Up” menüre, akkor mindenkinek ugyanezt kell látnia, kivéve az utolsó 15 jegyű azonosítót, mivel az minden PayPal számla tulajdonosnak egyedi! Nos, pénztári befizetéskor (és a többi esetben is) ezt feltétlen meg kell adni az utalás közleményében/megjegyzésében, mivel ez alapján kerül fel az egyenlegünkre a pénz! Erre különösen ügyeljünk, inkább nyomtassuk ki az adatokat! (direkt azért van ott a nyomtató ikon is). Ha saját hazai bankszámlánkról (e-bank) indítjuk az utalást akkor a számlánk nevének egyeznie kell a PayPal számlánk regisztrációjakor megadott saját névvel, ellenkező esetben jelentősen meghosszabbodhat a feltöltés ideje! Aki devizaszámláról szeretne utalni a PayPal számlájára, annak szüksége lehet a PayPal nemzetközi (IBAN) számára is. Bementünk a bankba és megkérdeztük: a hazai bankszámlaszám elé hozzá kell még tenni a “HU51″ kódot, tehát így HU51-1091-8001-0000-0001-1505-0684 lesz a PayPal IBAN száma. (A nemzetközi utalás is meghosszabbíthatja a tranzakció idejét.)

Az utalt pénz kb. 2-4 munkanapon belül érkezik meg a PayPal számlánkra, melyről értesítő levelet is kapunk. Kezdőknek ajánlatos 1-2 dollárnak megfelelő forinttal megpróbálni az átutalást, hogy lássák és megnyugodjanak, működik a dolog! Még egyszer: utalást Forintban kell megtenni! Illetve megtehető deviza számlán keresztül is, csak akkor előtte a hazai bank valuta konverziót hajt végre Forintra. Itt még lenne egy megjegyzésünk: a feltöltés előtt NEM szükséges a bankszámla adatainkat a PayPal számlánkba beregisztrálni! (ha esetleg még nem történt volna meg) A PayPal a sikeres feltöltés után elképzelhető, hogy automatikusan be fogja regisztrálni a bankszámlánkat a PayPal számlánkba! A fáma még azt is említi, hogy ha nincs megjegyzés mező (esetleg nincs kitöltve(?)) utaláskor, akkor viszont mindenképp feltöltés előtt be kell regisztrálni a bankszámlánkat a PayPal-hoz. Ajánlatos PONTOSAN megadni a bankszámla adatainkat, ahogyan az a bankszámla kivonatunkon is szerepel (First name: Vezetéknév; Last name: keresztnév és nem fordítva!). Ha valamilyen adat nem stimmel, akkor a tranzakció sikertelen lesz és a PayPal nem számol fel ezért külön díjat (esetleg a hazai).

Mivel a PayPal szereti, ha számlájára (számlánkra) pénz érkezik, ezért a pénzbetét/feltöltés teljesen ingyenes! Ami költségként megjelenik az a valutaátváltásból fog eredni…legalább a hazai bankunk hadd járjon jól.

Végül elkészült a bemutató videónk, melyen 3 féle PayPal egyenleg feltöltést mutatunk be: direktneten (netbankon), átutlási megbízáson, pénztárbizonylaton keresztüli pénzbetét.

A PayPal egyenleg pénztárbizonylatos feltöltésénél a vicces az, hogy a 350 Ft kezelési költséget a PayPal-nak kell állnia :) Így a mi 100 Ft-os befizetésünk enyhén szólva ráfizetés volt a PayPal-nak. Azért annyira nem sajnáljuk őket, mert eddig már elég szépen leszedték a hasznukat tőlünk…

Értékesnek és hasznosnak találod a leírásokat? Szeretnél támogatni minket? Ha igen, akkor “hívj meg egy capuccinora” SMS segítségével! Részletek a kapcsolatok oldalon.

Oszd meg és Élvezd:
 • Linkter
 • blogtercimlap
 • Digg
 • del.icio.us
 • Sphinn
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Furl
 • Spurl
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Share/Bookmark
 1. április 1st, 2011 19:47-nél | #1

  Szia Majoros!
  Egy ideje már írja a PayPal, hogy feltöltésnél nem fogad el online utalást, hanem csak eseti forint átutalási megbízással. Elképzelhető akkor, hogy ez a probléma.

 2. április 1st, 2011 19:51-nél | #2

  Szia Miklós!
  Tudomásunk szerint csak saját bankszámláról lehet PayPalt feltölteni.

Hozzászólás oldalakhoz
1 ... 14 15 16
 1. Még nincsenek visszakövetések