PayPal Pénzkivét

Ebben a cikkben az PayPal pénzkivét (kifizetés, jóváírás) esetét ismertetjük, mely a már említett PayPal számla egyik művelete, külső számlára (hazai magyar bankszámlára) történő pénzküldést teszi lehetővé a PayPal belső számlánkról.  Természetesen ezt csak akkor tehetjük meg, ha pozitív a PayPal HUF/USD egyenlegünk és csak annyit, míg el nem érjük a “0″ HUF/USD összeget. Sajnos hitelt nem kapunk és a pénzünk sem fog kamatozni a PayPal számlánkon. Ahhoz, hogy újra pozitív legyen a belső egyenlegünk itthonról valahogy töltenünk kell rá (vagy valakinek küldeni kell belső/külső tranzakción keresztül), mert addig nem tudunk se továbbküldeni pénzt, se online vásárolni stb. A dolog jóval egyszerűbb és gyorsabb, ha hitelkártyához kötjük a pénz kivétet, ekkor szinte azonnal megjelenik az összeg a kártyánkon. A PayPal-ba való bejelentkezés után a “Withdraw” menüpontban tudunk pénzkivétet kezdeményezni.

Hogy saját hazai bankszámlánkon (mely csak forint alapú lehet) tudhassuk a PayPal számlánkon összegyűlt összeget, meg kell adnunk banki adatainkat PONTOSAN a banki számlánk kimutatása alapján: vezetéknév, keresztnév, bank neve, számlaszám, számlaszám megerősítése. Ha valamely adat nem pontosan stimmel, akkor a tranzakció nem teljesül és ráadásul külön munkadíjat is számolnak fel (nem is keveset)!

A minimum összeg melyet átutalhatunk hazai bankszámlára 2100 Ft (kb 10$ körüli összeg). A tranzakció eltarthat 3-5 munkanapig. Ha több hazai számlaszám is szerepel PayPal listánkon, akkor kiválaszthatjuk melyikre szeretnénk. Itt lehetőség van egy kis valutaátváltó ablakban ellenőrizni milyen összeggel fog történni az átváltás. Ha bankkártyánkat (betéti / hitel -- debit / credit) is beregisztráltuk, akkor szinte azonnal megjelenik számlánkon a pénz.

A PayPal a pénzkivétekért/pénzkikérésért régebben pénzt számolt fel, mely anno így nézett ki: 25000 Ft és afelett ez ingyenes, de 24999 Ft és azalatt 250 Ft volt tranzakciónként. Közben szerencsére a pénz kivétet teljesen ingyenessé tették kikérési összegtől függetlenül. A PayPal megemlíti, hogy nem amerikai bankok esetén valamekkora minimumdíjat számít fel, de ennek pontos összegéről már nem szól a fáma, Magyarországon szerencsére nincs plusz díj. Ha nincs névegyezés a PayPal bankszámla profiljában megadott számlatulajdonos neve (vagy egyéb más adat) és hazai számla kimutatásunkon szereplő tulajdoni név közt, nem csak a tranzakció nem lesz sikeres (ahogy ezt már feljebb említettük), hanem ráadásul még 1500(!) Ft-ot levonnak kezelési költség gyanánt! (Return Fee)

Sajnos szinte az összes PayPal témájú oldalon hibásan írják regisztrációkor a Vezetéknév és Keresztnév kitöltését. A rossz és jellemző forma, hogy “First Name”-nek írják a Keresztnevet és “Last Name”-nek a Vezetéknevet: ez HIBÁS! Mégpedig azért az, mert a “Last Name” mező regisztráció után már nem szerkeszthető bankkártya és bankszámlaszám hozzáadásakor! A bankkártyánál ez még igazából nem is gond, mert ott kártyaszámról azonosítanak valószínűleg, de bankszámlánál már fontos a név sorrendje! TELJESEN megegyezőnek kell lennie a PayPal bankszámlaszám hozzáadásakor megadott nevünknek a bankszámlakivonatunkon lévő névvel, különben a már említett “Return Fee” költséget levonják, az pedig ugye nem kevés! Feltételezhető, hogy a PayPal programmal dolgozza fel az adatokat bankszámla esetben és ha nem találnak teljes egyezést, akkor manuálisan, kézzel kell feldolgozniuk a hazautalást és úgy látszik nem alacsony az óradíjuk. Tehát mégegyszer: “First Name” legyen a Vezetéknév és “Last Name” pedig a keresztnév! Persze erre a problémára is van megoldás: egyszerűen névcserét kell kérvényezni. Természetesen erről is készítettünk videót (A PayPal videó eredeti minőségben és mp4 formátumban letölthető INNEN):

Ez az információ tehát utalásonként 1500-250Ft-ot ér mindenkinek, aki fordított névvel regisztrált. A videóban mi a biztonság kedvéért írtunk egy kérvényező szöveget is a szövegdobozba, értelemszerűen a “Vezetéknév” és “Keresztnév” helyére a sajátot kell írni. Íme az angol minta szöveg is: “Hello,  Can you change (swap) my name Keresztnév Vezetéknév to Vezetéknév Keresztnév please? Thank you and regards, Keresztnév.”
Sajnos ha pechünk van, akkor egy értetlen ügyfélkezelőt fogunk ki és azt gondolja, hogy teljes névváltoztatást akarunk és 1 szép hosszú válaszlevélben kérik, hogy juttassuk el a személyes adatainkat hozzájuk adatellenőrzés miatt. Nem kell ilyenkor megijedni és válaszoljunk vissza a levélre, hogy mi csupán egy név sorrend cserét akarunk. Nem jó angolosoknak 1 kis segítség: ““Hello, You misunderstood my name change request. Please ONLY change the ORDER of my names, because in our country it’s used backward. So please change Keresztneved Vezetékneved to Vezetékneved Keresztneved. Thanks, Neved”
Remélhetőleg így már nem lesz félreérthető, vagy akinek úgy tetszik, saját szája íze szerint fogalmazzon…

FIGYELEM! Közben kaptunk olyan hozzászólást is, melyben elmondják, hogy már nem számít a név sorrendje! Annak idején sajnos pedig szembesültünk a sorrend miatti pénzlevonással, ezért is írtuk le a tapasztalatainkat. Nos ezek után mindenkinek saját belátására bízzuk a döntést, hogy melyik sorrendet választja. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat várjuk mindenkitől!

Az alábbi videóban hozzáadtunk a PayPal számlánkhoz egy hazai bankszámlát (ebben a példában OTP bankszámlát). Minden esetben mikor kitöltjük a szükséges mezőket, vegyük magunk mellé a bankszámla kivonatunkat és az alapján írjuk be a kért adatokat! OTP esetén pl. a bank pontos neve “OTP Bank Nyrt.”, Raiffeisen esetén “Raiffeisen Bank Zrt.” és így tovább. Nem győzzük kihangsúlyozni az adatok PONTOS bevitelét, főleg név esetén (First name, Last name). Ezért is érdemes PayPal regisztrációkor megadni először a vezetéknevet, majd keresztnevet, mert bankszámla és bankkártya adatok hozzáadásakor a “Last name” mező nem módosítható! Ilyenkor bizony kérvényeznünk kell utólag, hogy cseréljék meg a 2 nevet. Szintén ügyeljünk a bankszámla szám PONTOS bevitelére: a belföldi forint átutalási számlánkat kell megadnunk (12-24 szám) és nem az IBAN nemzetközit. Tehát a videó:

Külön a PayPal pénzkivétről (Withdraw) is van videónk, a következő hozzáfűzéssel: a PayPal számlánkon a HUF és az USD valutanemeken kívül olyan egyenlegeket is adtunk hozzá, melyekre még szükség lehet (EUR, Font). Ha az említett valutanemekben érkezik pénz, akkor az annak megfelelő egyenlegen TÁROLÓDIK és kikéréskor a PayPal a legfrissebb valutaárfolyamon váltja át a végső HUF-ra, mivel a beregisztrált hazai bankszámlánk csak Forint alapúnak lehet. Kikéréskor (ha több egyenlegünk is van) ügyeljünk melyikről kérjük ki, mert akkor abban a valutanemben kell beírni a kikérendő összeget, ami csak szám érték lehet! A videóban a lehetőség szerint kitértünk minden fontosabb részletre:

Egy biztonsági jó tanács: érdemes külön hazai alszámlát létrehozni az internetes bankjaink és bankkártyánk részére, melyen csak bizonyos összeget tárolunk. Ha megtörténik a PayPal pénzkikérés erre az alszámlánkra, akkor utaljuk át a biztonságos másik alszámlánkra azt, amely sehova sincs hozzákötve és így nem férhetnek hozzá. A legtöbb hazai bank esetén saját alszámláink közti pénzmozgatás úgyis ingyenes. Így ha netán valamilyen módon mégis hozzáférnének PayPal számlánkhoz, akkor legrosszabb esetben is annyit tudnak elvenni, ami ezen elkülönített alszámlánkon található pénzösszeg lesz.

Értékesnek és hasznosnak találod a leírásokat? Szeretnél támogatni minket? Ha igen, akkor “hívj meg egy capuccinora” SMS segítségével! Részletek a kapcsolatok oldalon.

Oszd meg és Élvezd:
 • Linkter
 • blogtercimlap
 • Digg
 • del.icio.us
 • Sphinn
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Furl
 • Spurl
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Share/Bookmark
 1. január 23rd, 2011 21:32-nél | #1

  Szia Gábor!
  Úgy rémlik, hogy volt már hasonló eset, bár akkor biztonsági okok miatt kellett megerősíteni. A PayPal Support-nak kellene írni, hogy sehogy sem tudod beírni és ilyenkor mi a teendő. Elképzelhető, hogy fel is kell őket hívni…nálunk végül ez lett a megoldás…

 2. január 23rd, 2011 21:48-nél | #2

  Szia Timi36!
  Bankkártya nélkül élnek a limitek, de azok erejéig lehet pénzt kikérni a PayPal egyenlegről.

 3. január 23rd, 2011 22:01-nél | #3

  Szia Tomi!
  A végleges limit megszüntetést már leírtuk, egy kicsit tanulmányozgasd át a menüpontokat :)

 4. január 23rd, 2011 22:14-nél | #4

  Szia Sanyi!
  Ez nagyon furán hangzik, elvileg működnie kellene! Érdemes lenne bemenni a bankodba és megkérdezni, hogy esetleg van-e valamilyen korlátozás, vagy egyéb ok.

 5. január 23rd, 2011 22:24-nél | #5

  Szia Jozef!
  A változtatást a PayPal Supporton keresztül lehet csak megetni (Help -> Contact Us…) Azért ellenőrizd, hogy minden egyéb más adatot is jól van beírva!

 6. tétel
  január 24th, 2011 09:27-nél | #6

  hello

  Premier számlám van (azt regisztráltam) és ennek ellenére van éves limitem.
  Amount of limit: 630.200 HUF ,Remaining 613.649 HUF . Egyszer kaptam egy kb.15.000 HUFos USD átutalást, tehát a különbözet gondolom ebből fakad. ( bár nem pontosan jön ki forintra… )
  19 napja emeltem a limiten ( csatoltam két dokumentumot személyit és banki kivonatot) de azóta semmi. Azaz In Progress – We’ll contact you if we have any questions. Confirm identification so the account holder can move money.
  Furcsa hogy ilyen sokáig tart meg egyáltalán hogy Premierként van limitem.
  Mostanság esedékeshoyg jönne egy nagyobb összeg a számlára aminek egy jo részét ki is venném. Mit mondatok? Gondolom most 613.69 HUF-ot tudok kivenni egyszerre és utána 1 évig semmit?
  üdv.
  tétel

 7. tétel
  január 24th, 2011 09:37-nél | #7

  hello mégegyszer

  Már megadtam régebben a bankszámlámat amir ekivennék(withdraw) pénzt.
  Nemrég probáltam pár ezer FT-ot levenni.
  és a ‘Submit’ elött látom hogy account type: Checking és a bank account number x–nullák..
  Elbizonytalanított mi ez a checking. Ez normális?

 8. Sanyi
  január 24th, 2011 14:24-nél | #8

  Helo!
  Voltam ma a bankban és azt mondták, hogy a számlám tud fogadni külföldi jóvárírást, kérdezzem meg a PayPal-t… Vmi ötlet? Vagy hol kell nekik írni?
  Üdv,
  Sanyi

 9. Tomi
  január 27th, 2011 15:30-nél | #9

  Hello

  Azt írjátok a cikkben,hogy ha hitelkártyához kötjük a pénzkivétet
  akkor szinte azonnal metörténik.Mik ennek a feltételei és hogy kell konkrétan csinálni?
  Illetve mik a hátrányai esetleg?
  Köszi a választ előre is.

 10. január 30th, 2011 10:18-nél | #10

  Szia..

  A “Beregisztrált hazai bankszámlánk csak Forint alapú lehet”, miért a deviza számlámat nem tudom bereggelni?
  Technikailag, ha nyitok egy USD számlát annak semmi köze, a HUF-oshoz (na jó persze van köze, csak átváltogatni nem kell), ha nem tévedek.
  És oda csak egy számlaszám kell,ha GBF-et akarok annak megint csak más lesz a száma így midet tudom kezelni. Legalábbis a logika ezt diktálja..

 11. Richard
  január 30th, 2011 19:32-nél | #11

  sziasztok!

  Mi történik akkor, ha euro alapu hazai számlára utaltatom át az usd-t paypalrol?
  nincs forint alapu szamlam ugyanis…
  rokonoknak van, de akkor átirjam a rokon nevére a paypalom, vagy mi a megoldás???

  Köszönöm!!!

 12. Sanyi
  január 31st, 2011 13:54-nél | #12

  Helo!
  Én még mindig a pénzkivétellel küzdök. Mindent helyesen írok be, mégis azt írja a rendszer, hogy érvénytelen a bankszámlám a magyar számlákhoz viszonyítva. Írtam nekik 3x, leírták, hogyan kell hozzáadni a bankszámlát…. Végül leírtam nekik “szépen”, hogy tudom hogyan kell hozzáadni de akkor sem fogadja el. Ezután azt válaszolták, hogy továbbadták az ügyet egy magasabb szintre, még aznap hívtak is Írországból, de olyan zaj volt náluk, hogy nem értettem semmit, azóta pedig semmi.
  Az ERSTE-nél kérdezősködtem azt mondták lehet az a gond, hogy nem dombornyomott a bankkártyám mert a számlámmal semmi gond. Esetleg nektek vmi ötlet?
  Üdv,
  Sándor

 13. január 31st, 2011 21:41-nél | #13

  Szia Tétel!
  A Premier is limites, míg végül a dokumentum feltöltést el nem fogadják, de ezt már leírtuk. Nincs mit tenni, várni kell. Az “x”-ek és a “checking” normális.

 14. január 31st, 2011 21:42-nél | #14

  Szia Sanyi!
  Muszáj lesz írni akkor: Help -> Contact us -> Email us stb.

 15. január 31st, 2011 22:36-nél | #15

  Szia Tomi!
  Az összes kérdésedre meg fogod találni a választ, csak kicsit olvasgatnod kell és videókat nézni. Sajnos nincs kapacitásunk újra tárgyalni a témaköröket.

 16. Tétel
  január 31st, 2011 22:47-nél | #16

  Köszönöm.

  Limitügyben azóta nem történt semmi illetve ez:
  ….. kaptam a paypaltol egy levelet amit nem tudok értelmezni és gyanitom hogy spoof.
  Ugyanis az 500 ezer felett pénzfogadás/forgalom biztos nem történt meg . ( ha jol értem ) érdekes hogy az igazi nevemen szólitanak meg ami ugye valószínűsiti hogy rendesen a paypaltol jött . Bár várok még pénzt de azzal együtt se lenne ekkora pénzforgalom a számlámon tekintve nemrég használom.
  Szóval igazándiból emiatt gondolom hogy valami nem oké… mit gondoltok?
  Még annyi hoyg nem a levélben lévő linkre hanem simán beléptem a paypalra és ott is fogadot egy hasonló levél (közvetlen a ‘főoldalon’ amenüsor alatt …ami viszont az overwiev-re kattintva eltünt és ne is tudtam utánna megnézni…

  Hello xxx xxxx (igazi nevem),

  We are sending you this notice because you have received more than 523,050
  HUF in total payments to your PayPal account.

  EU regulations require that we collect and confirm some of your account
  information by 6/13/2011 to lift the receiving limits on your account.

  ———————————–
  To lift your receiving limit:
  ———————————–

  1. Log in to your PayPal account at https://www.paypal.com
  2. Click the “Resolution Center” tab and complete all required steps.

  Please provide the requested information within the allotted timeframe.
  Once all the steps have been completed, we will review your PayPal account
  and email you to let you know if we have sufficient information.

 17. január 31st, 2011 23:05-nél | #17

  Szia Jenci!
  Magyar PayPal-ba csak magyar bank számlaszámot lehet beregisztrálni egyelőre. Ha kicsit utána olvasol a dologba, meg fogod találni a választ!

 18. január 31st, 2011 23:08-nél | #18

  Szia Richard!
  Csak ismételni tudjuk, hogy magyar PayPal számlához magyar HUF alapú bank számlaszámot lehet beregisztrálni. Mi nem ajánljuk, hogy más adatát “keverd bele” a PayPal-odba. Egy kicsit jobba olvasgasd át te is a cikkeket és hozzászólásokat.

 19. január 31st, 2011 23:35-nél | #19

  Szia Sanyi!
  Egy kicsit keverednek a dolgok: az elején bankszámláról van szó, aztán meg már bankkártyáról. Amúgy olyan mintha nem magyar PayPal-t hoztál volna létre, hanem valamilyen mást és pl. ebben az esetben sem lehet hozzáadni…más ötletünk sajnos nincs.

 20. február 1st, 2011 00:01-nél | #20

  A levél valóban arra utal, hogy kaptál a PayPal-odra pénzt és teljesítened kell az említett elérés alatti követelményeket. Ha valóban a kézzel beírt PP link alatt léptél be és a “Resolution Center” menüpont alatt ott vannak a teljesítésre váró dolgok, akkor talán nem átverés. A legbiztosabb az lenne még ha sikerülne őket felhívni telefonon (egyelőre csak angolul van). Elképzelhető, hogy valaki véletlen elgépelte a PP címet és így neked ment a pénz :) Azért ha mégis meglenne a pénz, reméljük nekünk is juttatsz belőle :P

 21. Zoli
  február 9th, 2011 12:51-nél | #21

  Sziasztok!
  Én nekem egy olyan kérdésem lenne amire nem találtam választ, hogy én most szeretnék csinálni egy PayPal accountot, de nem szeretnék vele vásárolni, csak amit nekem küldenek pénzt felvenni, viszont nekem nem dombornyomott kártyám van, hanem sima Maestro ( Master Card) egyik változata. Ilyenkor ez működni fog? Vagy ha vásárolni nem tudok vele akkor fogadni sem tudok pénzt? Előre is köszi a segítséget! Zoli

 22. február 13th, 2011 18:36-nél | #22

  Szia Zoli!
  Saját bankszámla mindenképpen legyen beregisztrálva, hiszen arra fogod kikérni a pénzt. Bankkártya a fogadási limitek emelése miatt fog kelleni. A Maestro nem fog menni, bár állítólag hamarosan internetes vásárlásra is alkalmas lesz…ettől független még akkor sem biztos, hogy majd be lehet regisztrálni…

 23. Tommy
  február 22nd, 2011 11:45-nél | #23

  Szia!!!

  Decemberbe vásároltam egy apró dolgot ebayen amit kifizettem majd megjött a holmi ahogy igérték.Müködött kb 1 hónapig utána elromlott!!Visszaküldtem
  az eladónak majd mondta nem tudja cserélni sajnos ,ézért visszafizette a teljes összeget!

  1,Visszautalta nagyon korrekten a pénzt refund néven jelent meg a paypal számlámon. A probléma az ,hogy közbe az a kártya amivel fizettem akkoriban, lejárt sajnos ézért új kártyát adtam sikeresen hozzá a paypal fiokomhoz ami ujra(verified)lett!Az eladó amit visszautalt pénzt paypal-on most februárba a régi kártyám adatait tüntette fel visszafizetéskor ezért nem jelent meg most az összeg a bankártyámon!!!!

  2,Alkalmazhatom e ilyen esetben a withdraw opcióját,hogy vhogy leszedhessem a pénzemet????Mert a pénz megjelent a paypal fiokom főoldalán refund néven csak a régi bankártyát tüntette fel az eladó amivel akkoriban fizettem!!!

  3,Regisztráltam annak idéjen nem adtam ékezetet a keresztnevemhez illetve a sorrend(First,Last) is rossz az itt olvasottak alapján ami 1500 ft pluszt jelent szerintem ha nem egyezik!!

  Mi a teendő ilyenkor?Hogyan lesz sikeres a withdraw?????First,Last még mindig probléma??Elveszhetett e esetleg a pénzem a régi bankártyára utalás miatt???

  Nagyon köszönöm

  Tommy

 24. Warpigi
  február 27th, 2011 13:24-nél | #24

  A név mizzériával kapcsolatban lenne egy kérdésem.

  Ha paypal a bejelentkezéskor Welcome után magyar helyesírásnak megfelelően írja le a nevemet az jó a pénzvkivétel szempontjából?

 25. Warpigi
  február 27th, 2011 13:29-nél | #25

  Szia, előző levelemből lemarad a köszöntés.

  Előre is köszönöm a válaszod.

 26. február 28th, 2011 23:18-nél | #26

  Szia Tommy!
  Ha az egyenlegen van a pénz, akkor bármikor Withdraw-olhatsz. Mi úgy használjuk a PayPal-t ahogyan leírtuk és így semmi gondunk nem volt sosem…hogy közben mi változott, azt nem tudjuk…

 27. március 1st, 2011 00:00-nél | #27

  Szia Warpigi!
  Nálunk a leírtak alapján semmilyen gond nem ért, minden tökéletesen működik…

 28. Tamás
  március 4th, 2011 20:12-nél | #28

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy a nem hitelesített vagyis Unverified számlámról tudok utalni a magyar bankba pénzt és fordítva, vagy vásárolni mondjuk az Ebay-en? Ugyanis nincs a fentebb említett kártyák közül egy sem a tulajdonomban.

 29. Andiiiii
  március 6th, 2011 08:38-nél | #29

  Hello!
  Én abban kérném a segítséged , hogy hogyan tudok pénzt tenni a paypal számlámra?

 30. Angelo
  március 8th, 2011 21:47-nél | #30

  Sziasztok ! Egy kérdésem lenne, mégpedig a következő, amikor regeltem ptc oldalakon akkor nem a teljes nevemet adtam meg pl. Janos Nagy és amikor bankszámlaszámot nyitottam akkor ugye ott megjelent a másik nevem, legyen most István ( “Nagy Janos Istvan” ) és paypalon is a “Janos Nagy” szerepel az “István” nélkül. a ptc oldalon nem tudom megváltoztatni a nevemet. Szóval azért is levon a paypal 1500 ftot átutalásnál ha a paypal accomban a második, ebben a példában István nem szerepel ?

  köszi a segítséget !

 31. március 11th, 2011 00:02-nél | #31

  Szia Tamás!
  Kártya nélkül vannak limitek (view limits link). Kikérni lehet számlára és vásárolni is, feltéve hogy a kereskedő meg nem követelni a PayPal-ba regisztrált bankkártyát…ekkor nem tudsz mit tenni…

 32. március 11th, 2011 00:06-nél | #32

  Szia Andiiiii!
  A segítség itt van az oldalon, kérjük vedd a fáradtságot és tanulmányozd át, tulajdonképpen mindent leírtunk!

 33. március 11th, 2011 00:18-nél | #33

  Szia Angelo!
  Ha PayPal-os pénzküldéssel online utalnak, akkor csak a PP-os email cím kell. A név a pénz kikérésnél és feltöltésnél fontosabb. Elképzelhető, hogy azóta már nem vonnak. Nálunk mióta rendesen van a név minden teljesen rendben van.

 34. március 13th, 2011 22:41-nél | #34

  Sziasztok!
  Nemrég csináltam paypal számlát, viszont nem értek több dolgot sem. :)
  Elősször is ma kaptam egy e-mail-t, hogy erősítsem meg a számlám, de egyszerüen nem találok olyan menüpontot ahol ezt megtudnám tenni.
  A másik pedig, lehet, hogy nagyon szégyen a mai világban, de nagyon töröm az angolt.
  Van egy olyan rublika a bannkártya megerősítésénél, hogy : Security code. az mi? mit kell oda írni? és az expiry date-hez?
  A fordító meg mindent ir, szóval nem értem..
  a segítséget előre is köszi, Lasi

 35. peet
  március 23rd, 2011 12:01-nél | #35

  Sziasztok!
  Nekem is lenne kérdése,mégpedig az, hogyha beregisztráltam és ellenőrzötté is váltam,de meggondoltam magam,mert a főszámlámat regisztráltam be,de nem azt akarom biztonsági okokból.
  Miuátán a “Profile-Add or Edit Credit Card”-al töröltem a főszámlám kártyáját,csinálok majd egy másik számlát e célra.Lehet alszámlát is? Azt hogyan kell? Akkor ahhoz jár másik kártya is?

 36. peet
  március 23rd, 2011 12:35-nél | #36

  …és ha egyszer ellenőrzötté váltam,és törlöm a credit cardot,attól még ellenőrzött maradok?

 37. Pest
  március 23rd, 2011 18:16-nél | #37

  Sziasztok.
  Az miért van hogy éltünik a hozzászólásom?
  Ha ellenőrzötté válok,de törlöm a kártyám,akkor is ellen őrzött maradok?

 38. david
  március 24th, 2011 13:03-nél | #38

  Sziasztok!

  Mielott lett volna a visszaigazolás, az előtt utaltam rá pénzt a paypalos szamlalmra.
  Így is sikeres lesz a tranzakció?
  (2 nap utan csinaltam meg a 400ft os levonassal a visszaigazolast)

  koszonom szepen

  udv.: Klinkó Dávid

 39. március 26th, 2011 09:54-nél | #39

  Szia Lasiodora!
  Először is javasoljuk olvasd át az összes cikket és nézd meg a videókat! Továbbá inkább kérj meg valamilyen angolos ismerősödet, hogy segítsen inkább. Ne hogy esetleg több baj legyen később abból, hogy valami rosszul lett kitöltve!

 40. március 26th, 2011 10:50-nél | #40

  Szia Peet!
  A PP-on belül bármikor regisztrálhatsz és törölhetsz bankszámlát és kártyát is. A legjobb, ha először csináltatsz 1 alszámlát, majd beregisztrálod a PP-ba és Primary-vá teszed, ezután kitörlöd a régi főszámládat a PP-ból. A kártyát meg a bankodnál kell átállíttatni az alszámládhoz. Ennek általában van banki költsége, de a biztonság talán megér ennyit…

 41. március 26th, 2011 10:51-nél | #41

  Ez jó kérdés! Még nem próbáltuk, de elvileg maradna az ellenőrzött státusz.

 42. március 26th, 2011 10:52-nél | #42

  Nem tűnik el, csak elbírálás alá kerül :)

 43. B.Brigi
  március 29th, 2011 20:37-nél | #43

  Sziasztok!
  A már meglévő és aktív PP-számlámról 515$ küldtem a magyar bankszámlámra de csak 467$ érkezett meg!! hova lett a többi $$??? Ha valaki tud kérem segítsen!!? Köszönöm: Brigi

 44. Plasmatics
  március 29th, 2011 23:01-nél | #44

  Sziasztok!
  Azt hiszem sikerült áttanulmányoznom ezt a remek honlapot (Gratulálok!) és a hozzászólásokat is elolvastam (majdnem mindet), két kérddést szeretnék feltenni, amire nem igazán kaptam választ, az egyik: megadtam a bankszámlaszámom és azt írja, hogy “checking”, ez kb. meddig tart, van e valami információtok erről. A másik, hogy amikor a Paypalon regisztráltam akkor Kis István (példa) néven tettem, így vagyok a bankban és a bankkártyámon is, de emelni szeretném a limitet, amihez útlevél kell, vagy személyi, ott pedig Kiss István Jánosként vagyok nyilvántartva. Lehet ebből gondom? Ugyanis több pénz érkezett az account-omra, mint az éves limit, és nem szeretném rajtahagyni. Előre is köszönöm a válaszotokat!

 45. Dani
  április 1st, 2011 10:22-nél | #45

  Sziasztok!

  Szeretném a PayPal balance-omon lévő pénzt átküldeni a Raiffeisen-es bankszámlámra. Elolvastam a leírtakat, de ez a “first name”, “last name” dolog elbizonytalanított.

  A PayPal acc-omon nálam a first name a keresztnevem és a last name a vezetéknevem. Mint ahogy az elvileg kéne hogy legyen helyesen.

  Merjem így elküldeni a pénzt? Olvastam, hogy már megoldódott elvileg ez a gond.

  Köszi!
  Dani

 46. április 1st, 2011 19:32-nél | #46

  Szia Brigi!
  Magyar PayPal esetén forintban kell megkapd az összeget a bankszámládra. Kikéréskor mindig kiírja az utalásra váró összeget. Nálunk sosem vontak le, így nem tudjuk mi lehet a gond.

 47. április 1st, 2011 19:38-nél | #47

  Szia Plasmatics!
  A “checking” ebben az esetben nem azt jelenti, hogy ellenőrzés alatt, hanem a bankszámla típusát :) (Pl, a megtakarítási számla neve a “saving”).
  A dokumentumokkal kapcsolatban nem tudjuk megmondani hogyan fognak reagálni, remélhetőleg nem akadnak fenn rajta. Ha igen, kell nekik írni, hogy mi a teendő. Reméljük megírod mi lett végül!

 48. április 1st, 2011 19:53-nél | #48

  Szia Dani!
  Próbáld meg, talán már nem lesz gond belőle. Azért reméljük megosztod velünk a tapasztalataidat.

Hozzászólás oldalakhoz
1 ... 8 9 10
 1. Még nincsenek visszakövetések